Control

Hait! Nici n-am deschis azi bine cantina că ne-am trezit la ușă cu doi domni la costum negru și ochelari de soare.  S-au recomandat ca fiind inspectorii de la Mediu, domnii Ghiocel și Stânjenel.

Tanti Jeni mi-a făcut semn să mă ocup de dumnealor:  ”Ăștia sunt noi, nu-i cunosc, vezi cum te descurci cu ei”.  I-am poftit înăuntru, i-am servit cu o cafea și apă plată.  Am discutat cu dânșii diverse probleme cu care se confruntă mediul înconjurător. Combaterea smogului, problema reziduurilor, eutrofizarea apelor, ploile acide, efectul de seră, topirea ghețarilor, toate generate de dorința omului de a acumula cât mai multe bunuri materiale în dauna propriei sale existențe. La plecare, domnii au avut grijă să ia cu ei sacoșele pregătite special pentru dânșii de tanti Jeni, cu produse ale atent selecționate: ”Sărumâna, tanti Jeni, ne place la Dumneavoastră.” Sper să nu-i revedem prea curând.

Nici n-au plecat bine ăștia că ne trezim cu alți doi la ușă: Domnii Fiscuțeanu și Bănescu de la Garda Financiară. ”Sărumâna, tanti Jeni, am venit să veghem puțin p-aici !”  Tanti Jeni iar îmi face semn. Cafea, apă plată. Discuții despre bunul mers al economiei de piață în România, efectul crizei mondiale asupra fiscalității scandinave, posibilitatea trecerii la euro a marii Britanii și bineînțeles combaterea evaziunii fiscale din zona muncii la negru și din zona gri a salariilor,  care se speră a fi combătută prin reducerea impozitării pe venit. La plecare, domnii au mulțumit pentru tratație și au avut grijă să ia cu ei sacoșele, un pic mai mari decât cele precedente, cu produse și mai atent selecționate de tanti Jeni, că ăștia veghează mai atent decât cei de la Mediu.

uff, cred că am scăpat de asemenea vizite pe ziua de azi… Tanti Jeni, mâncăm și noi ceva azi?

Ia să vedem ce prepară dumneaei la bucătărie:

Supă de cartofi:  raportul ar fi următorul: la 1 kg cartofi folosim 200 g ceapă, 100 g morcov. Se curăţă ceapa, morcovii şi cartofii. Morcovi se dau pe răzătoarea fină.Ceapa se taie mărunt. Morcovii se înăbuşă într-o cratiţă cu ulei încălzit până capătă o culoare arămie. Se stinge focul. Se adaugă ceapa tocată și se amestecă. Se pune apă la fiert, cam 1,5-2L. Se adaugă în apă compoziția morcov călit – ceapă, iar după 2-3 minute se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe şi sare. Supa este gata când cartofii sunt fierţi. Se serveşte cu pătrunjel verde tocat mărunt. După gust se poate adăufa și piper pisat. Efect garantat: adăugați smântână!

Și pentru că nu ne-a sosit încă transportul de carne, rămânem în zona mâncărurilor de legume. Așa că la felul doi avem….

Tocăniță de ciuperci: Raport: 1Kg de ciuperci, 4 linguri de ulei, 2 cepe roșii, 2 linguri de boia, sare, 2 lingurițe pastă de rosii, 2 roșii.

Ceapa se taie mărunt,  se călește în ulei sub capac, se presară boiaua apoi se adaugă pasta de roșii și cu puțină apă se fierbe aproximativ 30 de minute, până când se obține un sos. Sau ceva asemănător. Apoi se adauga ciupercile care în prealabil au fost curățate și tăiate felii, se sărează după gust și se călesc până când se înmoaie. Ca și garnitură, tanti Jeni propune o mămăliguță fierbinte și aurie.

Totul se stinge cu o bere rece la halbă. Azi avem Krusovice tocmai de la Praga. Pentru șoferi, limonadă rece ca gheața.

Desert: Clătite cu înghețată.

Hai că am început săptămâna cu burta plină!

Anunțuri

2 Responses to Control

  1. maria spune:

    ma omori Tanti Jeniiiiiiiii,deja am ajuns la clatite (bune alea cu inghetata de ciocolata)

  2. April spune:

    De mai intru de multe ori aici o sa pun sunculite pe mine:))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: