Discuții

Cât timp tanti Jeni trebăluiește pe la bucătărie, noi ceilalți o ajutăm curățând un mare maldăr de cartofi.  Timpul merge mai repede atunci când discutăm pe diverse teme. Cam ăsta ar fi sumarul pentru azi:

– Bate Steaua azi? Timp de discuție: 30 de minute Verdict: Nu ne mai interesează.

– Va face Madonna playback la București? Timp de discuție: 15 de minute Verdict:  Încă se mai fac pariuri.

– Mergem să vedem și noi Ice Age 3D?  Timp de discuție: 5 minute Verdict: Da, dacă ne dă bani tanti Jeni de popcorn și Cola.

– Va rezista Plăcintă mai mult decât Ridzi ? Timp de discuție: 45 de minute Verdict: Am uitat cine e Plăcintă. Dar e o idee bună de desert.

– Va cumpăra Patriciu clădirea Guvernului? Timp de discuție: 10 de minute Verdict: I-a cumpărat deja pe cei din ea, cunpăratul clădirii ar fi o simplă formalitate.

– Video-ul cu Consulul de la Chișinău: Timp de discuție: 1  minut Verdict: ” Nielu…suntem cuminți… Nielu!… Nielu!…”

Meniul de astăzi: Ciorbiță fierbinte și limpede făcută cu borș acru și aromat de casă, cu perișoare pufoase, peste care se presară leuștean proaspăt și parfumat. La felul doi avem chifteluțe crocante (porc+ vită) servite cu garnitură de piure auriu făcut din cartofi naturali ( nu din fulgi), preparat cu lapte și mult unt. Recomandăm salata de castraveciori murați.

Ca desert i-am propus lu tanti Jeni să ne facă plăcintă cu mere:

Proporții: -La 1 kg mere: 3 ouă, o cană de lapte , o cană zahăr (aceeași măsură cu laptele), 100 ml de ulei , 1 plic praf de copt , 1 pilc zahăr vanilat, scorțisoară, făină. Se dau merele prin răzătoare și se pun la călit cu zahăr și scorțișoară, la foc potrivit să nu se ardă zahărul. Sper să rezistați mirosului foarte plăcut.Între timp se bat ouăle ( cu blândețe) împreună cu zahărul din cană până se omogenizează bine, apoi se adaugă uleiul și laptele, praful de copt (nestins), zahărul vanilat și făina,  cât să fie mai groasă compoziția decât o smântână grasă. După ce s-au călit merele, se lasă să se racească. Dacă o puneți la ferestraă vedeți să nu o fure careva. Tentează!  Se unge tava cu puțin ulei și se tapează cu făină. Se pune 3/4 din compoziție în tavă se adaugă merele călite și se toarnă restul de compoziție peste mere. Se lasă în cuptorul încins la 180 grade cca 40 minute! E gata cand e rumenă deasupra!  Ahhhhhh…..

POFTĂ BUNĂ!

Anunțuri

10 Responses to Discuții

  1. April spune:

    Imi place tare mult aici la tine, mancare buna, discutii interesante, atmosfera excelenta.
    Multumim de masa!

  2. cristiangheorghe spune:

    April, să-ți fie de bine. Te mai așteptăm!

  3. maria spune:

    Super meniul,Tati Jeni….’mana masa,nu ne-am saturat,,da’ lasa….

  4. Nina spune:

    Azi ati fost cam mana larga. carnela felul unu, carne la felul doi. Colac peste pupaza, avem si desert. Sper ca toate astea se dau la tariful fix de zi-de-zi, ca eu n-am mai mult si-as vrea tare mult si placinta. 🙂

  5. cristiangheorghe spune:

    @nina: servește tot ce dorești. Totul e din partea casei aici!

  6. cristiangheorghe spune:

    @maria. Dacă nu v-ați săturat mai cereți o porție 🙂
    Să vă fie de bine și mai poftiți!

  7. maria spune:

    cer Tanti Jeni ,sti doar…

  8. Delia spune:

    tanti jeni, tava se tapeteaza cu faina, nu se tapeaza. parul se tapeaza, daca sunteti tina turner. acum inteleg de ce curata baietii asa voiosi cartofi.

    • cristiangheorghe spune:

      of, Delia, mulțumesc de observație. Bine, tanti Jeni nu-și tapează părul și ( asta e mult mai bine) nici nu-l tapetează. Mai poftește pe la noi la masă dacă ți-a plăcut!

  9. Pare interesant.. In sfarsit un blog decent. O sa fi recomandarea mea catre ONBR (Organizatia Nationala a Bloggerilor din Romania).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: