Alfredo

Off, am stat toată dimineața fără curent, apă și gaze. Începând cu seara trecută o echipă formată din vajnicii muncitori Dorel, Gigel și Ninel tot sapă în fața cantinei. Întâi a săpat Dorel. Ceilalți doi se uitau și discutau despre ultimele descoperiri din domeniul mecanicii cuantice. Apoi se odihneau toți trei. Apoi și-au dat seama că au săpat în altă parte decât trebuia. Gigel a zis că știe el unde trebuie săpat și din două lovituri de târnăcop a tăiat cablul de curent al cantinei. Drăguț. Ninel a fost mai tare și dintr-o singură lovitură de târnăcop a rezolvat țevile de gaze și apă. Tanti Jeni: ” Fraților, da ce faceți aicea? după ce naiba săpați? ” Dorel, șeful lor zice: ” Nu știm doamnă, așa ne-a zis șefu de la centrală așa facem.” 

De dimineață, băieții dormeau liniștiți în cortul lor amplasat vis-a vis de cantină. Noi în beznă. Hai, tanti Jeni, fă ceva, o îndemnam noi cu foamea în gât. Negocieri. Hai, băieții scularea că face mama papa bun, dar numai dacă ne rezolvați cu utilitățile.  Dorel, somnoros, zice: ” Tanti Jeni, pentru paste Alfredo, facem orice”. Zis și făcut. Băieții au înnodat toae firele și țevile și tanti Jenis-a apucat de gătit..

..paasteee Alfreedoooo!!!!

Elemente chimice: 400 gr spaghetti, 300 gr piept de pui, 300 ml de smântână dulce (cea care se folosește pentru frișcă), 100 gr de unt, 4-5 linguri de parmezan proaspăt răzuit, 2 căței de usturoi, sare și piper, condimente pentru pui, pătrunjel proaspăt

Întâi și intâi, fierbem pastele în 4 litri de apă cu puțină sare. Apoi ne ocupăm de pui: tăiem pieptul de pui fâșii, îl condimentăm cu sare, piper sau condimente pentru pui și îl prăjim într-o tavă teflonată, fără adaos de ulei sau pe grill. Îl ținem la cald până preparăm sosul. Topim untul într-o tigaie. Pisăm usturoiul și îl călim puțin în unt, câteva secunde, fără a-l lăsa să se prăjească efectiv. Punem apoi frișca și le lăsăm să fiarbă împreună, 2-3 minute, până când frișca e bine încinsă. Punem apoi parmezanul și amestecăm foarte bine. Ținem sosul pe foc mic, amestecând încontinuu până când parmezanul este topit. Sosul Alfredo este foarte cremos și destul de dens. Turnăm sosul peste spaghetti, garnisim cu pătrunjel și servim alături de puiul la grill. mamma mia!!!

Companion: bere rece Pilsner Urquell sau suc de portocale roșii pentru șoferi.

Desert: pe căldura asta merge o înghețată. malaga, vanilie, căpșuni, limone. Pe alese.

Poftă bună!

Anunțuri

9 Responses to Alfredo

  1. maria spune:

    Tanti Jeniiiiiiiii,vreau cate o portie ,da’ la pachet ca ma grabesc iar imi aresteaza astia masina.Poate le dau si lor ceva paste sau desert si ma iarta!

  2. Delia spune:

    tanti jeni, nu aveti cumva cantina la mine pe strada? ieri mi-au doborit doreii stilpul de telefon din fata casei. noroc ca s-a oprit in cabluri ca altfel cadea pe poarta. cind am ajuns acasa doi dorei dormeau pe trotuar. unul pe burta, unul pe spate. alti doi se scarpinau. sapasera 10 metri intr-o zi. azi au executat firul de cablu si internet. dati si mie o portie? una mica. pare bun. o sa fac si eu.

  3. Nina spune:

    Va rog sa trimiteti si la mine 6 portii, ca poate nu vine nimeni azi in vizita. 🙂

  4. Gand_licitat spune:

    tanti jeni , da la copilu aici o inghetata cu pepene verde…. si glazura de cioco… ai, nu?

  5. Gand_licitat spune:

    tanti jeni, hapsana de mine o mancat repede, si amu doare gatu pe copil 😦 😦

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: