Rivali

Offf, ce ne-am mai distrat! Toate zilele astea am stat la piscină și am lenevit la soare. Tanti Jeni ne-a pregătit cel mai bun bufet iar punciul a mers la inimă.  Asta da, cantină socială!

Totul a fost frumos până azi dimineață când am fost invadați de un miros greu de mâncare care venea de vis-a-vis: tocmai s-a deschis o shaormărie.  Pe panoul roșu de deasupra tejghelei scrie mare cu galben: ” FAST FOOD LA BIBANU”. Cinci băieți tuciurii în uniforme galbene se agită pe acolo, pregătind meniul și punând la punct ultimele detalii. Oferta este clasică, scrisă cu carioca neagră pe o foaie A4 și lipită de geam: shaorma de pui la lipie/farfurie, hamburgher, cesburgher, cartofiprăjiți.

Tanti Jeni s-a întunecat la față. Parcă auzeam niște tunete îndepărtate care anunțau furtuna. Și-a pus poloniocul la brâu într-o poziție războinică și a traversat strada cu pași apăsați. ”Vreau să vorbesc cu șeful!”.  Unul din băieți o întreabă pe un ton zeflemitor: ” Șefu nu e p-aici vine mai încolo…Da ce mamaie, vrei să te angajezi la noi? Vezi că trebuie să ne dai o probă să vedem că ai experență!” Ceilalți râdeau în hohote în timp ce eu auzeam tunetele prevestitoare de furtună din ce în ce mai aproape.  ” Să-i spui să mă caute când-o veni” i-a spus tanti Jeni pe un ton liniștit și a făcut brusc stânga împrejur cu pași la fel de hotărât.

A intrat tăcută în bucătărie și a început să pregătească un ghiveci gratinat la cuptor…

ce a folosit:  750 g rosii,  500 g ardei, 1 ceapa rosie,  200 ml orez nefiert,  4 felii mari de garf de porc sau cotlet lung, 1 lingura de ulei, 400 ml smantana, sare.

Cum procedăm: Roșiile, ardeii și ceapa se taie rondele, carnea se săreaza și orezul se spală. Se unge un castron termorezistent adânc cu ulei și ingredientele se așează în straturi în ordinea următoare: ceapă, roșii, orez, carne, ardei, orez, roșii. Tanti Jeni spune că ordinea se respectă fiindcă numai așa se înmoaie ingredientele și mâncarea primește gustul acela delicios. Se stropește totul cu smântână și se coace acoperit în cuptor timp de o oră, apoi se ia capacul și se lasă să se rumenească. Satisfacție garantată.

Pentru desert am mai găsit înghețată de ciocolată, caramel și fructe de pădure.

Deocamdată Bibanu nu a apărut la ușă. Îl așteptăm…

Publicitate

6 Responses to Rivali

 1. nina spune:

  Bree tanti Jeni, asa-i ca tre’ sa punem de doua ori rosii la ghiveciul asta?

 2. cristiangheorghe spune:

  Bre Nino, tanti Jeni a specificat CLAR că există o ordine în care se pun elementele chimice. Deci, da, roșiile se pun de două ori. Poftă bună!

 3. nina spune:

  Uof, ca eu le-am pus toate o data. da’ tot a fost gustos. 🙂

 4. Gand_licitat spune:

  tanti jeni, nu te supara….da mie parca mi-e de-o shaorma 😀 😀 😀

  si o inghetata din asta buna de la mata…
  si gata pe ziua de azi „bomba calorica”… si mai ziceam eu ca…tre sa slabesc 😀 😛

  • cristiangheorghe spune:

   Gand_licitat: trebuie să am grijă de tine: ba mănânci șaorma care îngrașă big-time, ba mănânci înghețată repede și te doare-n gât. Ce mă fac eu cu tine? 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: