Păstrăv

Priveam neliniștit la broscoiul de pe podea care orăcăia cuminte. Tanti Jeni își făcea de treabă prin bucătărie ca și cum nu ar fi fost afectată de cele întâmplate cu câteva minute în urmă. ”Tanti Jeni, zic, când îl faceți la loc pe Bibanu că o să-l caute lumea în curând. Deja i-a sunat telefonul de vreo două ori.” Se făcea că nu mă aude. După câteva clipe a răbufnit: ”Asta e, nu mai știu să-l fac la loc! Nu am mai folosit de mult Polonicul de aur în scopuri extra-culinare. M-am enervat…”

Au trecut deja două zile. Bibanul – broscoi e cuminte, i-am cumpărat un acvariu și niște praf de insecte de la pet-shopul din apropiere. Încă nu s-a îngrijorat nimeni de lipsa lui.

Între timp, tanti Jeni s-a gândit să ne pregătească niște păstrăv la cuptor, cu cartofi.

Ce a folosit: păstrăvi, cartofi, usturoi, rozmarin, boia ardei, ceapă, ulei de măsline, unt, sare, piper

Cum le-a combinat: A curățat peștii de solzi, i-a despicat, i-a condimentat cu sare, piper, usturoi, boia dulce si rozmarin, interior și  exterior, ca la spălătorie. A pus ulei de măsline în tavă și puțină apă .A așezat frumos și cu grijă  peștii în tavă  si i-a lăsat acolo vreo 30 minute, întorcându-i din când în când pe o parte si pe alta.
A pus la fiert cartofii curățați de coajă, tăiați pe jumătate, împreună cu o ceapă mică, sare, o crenguță de rozmarin și ceva ulei de masline. Pentru cartofii fierți a topit unt și l-a amestecat cu un mix de verdețuri: pătrunjel, mărar, rosmarin, sare,piper alb și usturoi pisat (pastă). A pus acest minunat amestec peste cartofii fierți.

Poftă bună, tuturor. Mă duc în depozit să caut niște vin alb pentru păstrăv.  Aproape că nici nu am băgat de seamă polițistul care se tot învârte pe lângă Audi Q7 parcat vis-a-vis: cineva a reclamat dispariția lui Bibanu. Tanti Jenii! Îl transformăm și pe polițist în broscoi?

Anunțuri

5 Responses to Păstrăv

  1. maria spune:

    tanti Jeniiiiiiiii,ai sarit ceva din procesu’ tehnologic:ai curatat solzii,i-ai despicat pe pesti si ai trecut deja la preparat,pai nu scoti bre si ……ce mai au ei pe dinlauntru??!!!Si-mi era o foameeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!

  2. Tanti Jeni spune:

    Bre, Mario, le-am scos pe maruntaie, fii pe pace! Asa ca poti indrazni la o portie, doua sau cate vrei ca stiu ca ai famelie mare 🙂

  3. Delia spune:

    tanti jeni, faceti sushi, gatiti pentru mr chan sau ce faceti? a, erau la cuptor, scuze. da ziceti acolo clar „la un moment dat se baga in cuptor”. altfel ii lasam acolo sau ii intorceam de pe o parte pe alta 30 de minute pina oboseam. si nici n-am cuptor 😦

  4. Nina spune:

    Tanti Jeni stie ca noi suntem cititori destepti si intelegem procesul tehnologic chiar daca ea mai sare etapele, pentru simplu motiv ca-l mai urmareste si pe Bibanu.
    Pana la urma ce ne intereseaza pe noi cum l-a facut atata timp cat are gust bun, astampara foamea si e moka?

  5. maria spune:

    ai dretate Nina mereu sunt carcotasa ,frate ,o sa ma lase nemancata Tanti Jeni intr-o buna zi;si am famelie grea,vai steua mea…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: