Varză a la Cluj

S-a gândit tanti Jeni, astăzi, să testeze varza murată.  Și nu oricum, ci gătind o specialitate foarte dragă nouă: Varză a la Cluj. Nici nu se putea mai bine! A tocat, deci, 2 kg de varză murată și a mai pregătit pe masa de lucru: o jumătate de Kg de carne tocată de porc, o cană mare de orez, un ou, o cutie de smântână, sare și piper. Varza a călit-o în ulei, orezul l-a fiert în apă cu sare și apoi l-a scurs. Carnea a fost condimentată cu sare și piper. Buuuun… După toate astea, tanti Jeni a luat un vas și a început să pună în el straturi geologice: unul de varză, unul de carne, unul de orez, și încă unul e varză. Deasupra se pune un amestec format din smântână și oul bătut. Se pune la cuptor cam o jumătate de oră. Mirosul este absolut amețitor și irezistibil…

Specialista noastră în deserturi, dulcea Miruna, s-a gândit să ne răsfețe azi cu o budincă de lămâie: pentru o lămâie a mai folosit patru linguri de făină, 8 ouă, zece linguri de zahăr și puțină sare.  Ouăle se separă, iargălbenușurile se freacă cu zahăr și puțină sare. Se adaugă apoi făina, coaja rasă delămâie și zeama de lămâie. Albușurile se bat spumă și se adaugă și ele la compoziție. Se ia o tăviță, se unge cu unt, și se toarnă în ea compoziția. Se pune la cuptor câteva minute.

Mai avem niște vin, mai ne dăm pe lângă cuptor, ne încălzim noi cumva, că centrala termică tot nu am reparat-o și nici ăia de la service nu catadicsesc să vină până aici. Poftă mare!

Anunțuri

11 Responses to Varză a la Cluj

  1. nik26 spune:

    Norocosilor! ;)) Gust si eu putin din varza murata!
    Si din lamaie! 😀 La restul nu ma bag, desi sigur sunt gustoase!

  2. Pataphyl spune:

    Tanti Jeni, VREAU VARZĂ MURATĂ, numai cînd mă gîndesc la înmiresmata varză murată de acasă mă ia cu leșin. Am găsit foarte rar (ultima dată în Queens NYC) ceva cît de cît apropiat, dar vreau și eu sarmale extracarpatice (căci moldave) din varză murată adevărată, varză călită, aș fi în stare să bocesc quarante jours + quarante nuits cît să-mi treacă potopul de lacrimi (ale mele, nu ale lui tata Noe). Da, desigur, și varză a la Cluj, mă ia pe la lingurică doar cînd îmi amintesc cu ce m-au ospătat dragii mei prieteni clujeni… Nu-mi poți trimite la colet un butoi-două? Mulțumesc anticipat.

    P.S. Go PHILLIES!

    • cristiangheorghe spune:

      Pataphyl, vezi că ți-am pus un sufertaș pe tren, la nașu de la vagonul de dormit. L-am sigilat bine să nu bage cumva de seamă ce e p-acolo și să guste.

  3. drawforjoy spune:

    Vai, daca e budinca de lamaie nu mai pot sa manac altceva. Intr-o zi o sa ti-o fur pe Miruna. Pe tanti Jeni ti-o las ca sa nu moara toata lumea de foame.

  4. maria spune:

    ..la budinca inainteeeeeeee,4 portii,merci Miruna de asa bunatati

  5. miju spune:

    eu inca n-am pus varza la murat 😦
    ia sa dau o comanda la cea care s-ar chema mama soacra sa imi faca una varza a la cluj …
    [de obicei imi iese]

  6. cristiangheorghe spune:

    @miju: noi, personalul cantinei, îți dorim succes! te mai așteptăm pe la noi!

  7. April spune:

    Buna tare, yamiii, pe weekend asta fac.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: