Ruladă cu cașcaval

Bine că s-a mai încălzit un pic afară! Ne-am mai dezmorțit și noi nițel și am mai dat cu bâta-n minge pe terenul de baseball din spatele cantinei, dar tot cuptorul e baza. Duduie săracu și ne încălzește, ce ne-am face fără el?

Să vă spun ce ne-a pregătit azi tanti Jeni pentru delectarea noastră gastronomică: ruladă cu carne și cașcaval. Pentru asta a folosit un Kg de carne tocată, 150 grame de cașcaval, 3 felii de pâine, 2 linguri de muștar, 3 cepe, 3 ouă, două linguri de pesmet, două linguri de boia dulce, pătrunjel, sare, piper. Fiți atenți la combinația asta: Cepele se toacă mărunt. Pâinea se înmoaie în apă rece, se stoarce și se amestecă cu carnea tocată, ceapa, muștarul, ouăle bătute, sarea piperul și boiaua. Se amestecă până obținem o pastă omogenă. Se modelează ca o ruladă și pune într-o tavă pentru cozonac, unsă în prealabil cu ulei. Cuptorul este oricum preîncăzit de azi dimineață. Punem rulada în cuptor vreo jumătate de oră, la foc mic. Bine, bine, dar cașcavalul? Păi, acum vine și rândul lui: cașcavalul se rade într-un bol, adăugăm la el un ou bătut, piper, o linguriță de boia, pătrunjelul verde tocat, pesmetul, și o jumătate de ceapă răzuită de care nu v-am spus până acum. Totul se omogenizează. După cele 30 de minute de stat la cuptor, scoatem tava și punem peste ruladă compoziția de cașcaval și mai lăsăm la cuptor cam un sfert de oră.  Rulada se scoate, se feliază și se recomandă servirea ei alături de legume sote. Gustos și crocant. Sper să vă placă!

Miruna n-a stat nici ea degeaba și ne-a pregătit o alviță. Pentru două foi de napolitane a mai folosit două căni de zahăr, două căni de miez de nucă, o jumătate de pachet de unt și două ouă. Zahărul se caramelizează, se adaugă untul și se ia oala de pe foc. Se adaugă nucile și cele două ouă și se amestecă totul. Se pune peste foaia de napolitane și gata! Cranț, cranț!

Fraților, dați buzna cât e totul cald! Avem vin sau pentru șoferi limonadă. Hai, poftă mare!

Anunțuri

4 Responses to Ruladă cu cașcaval

  1. drawforjoy spune:

    Bineinteles ca vreau si eu niste alvita cu limonada. Merge atat de bine cu vremea de afara 🙂

  2. miju spune:

    rulada asta e o foarte buna alternativa pentru cei care nu suporta mirosul de prajeli prin casa cand vor chiftelute de carne. si n-au nici solutia cu mers la mama, in bucataria de vara, afara. dar niste parjoale sau chifelute adevarate nu vor fi niciodata inlocuite de asta. cu hrean, cu hrean!!!

    • cristiangheorghe spune:

      mijule, ai dreptate. Dar să știi că și mirosul de chifteluțe e neprețuit pentru mine. Iar hreanul… la fel de neprețuit! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: