Boeuf. Pere

Tanti Jeni are chef de ciopârțeală astăzi. Și-a așezat cuțitele pe masă, și-a suflecat mânecile și… țac-țac-țac! Mărunt de tot! Aaaa.. păi nu v-am spus? Azi avem în meniu salată de Boeuf. Să tot toci, frățioare! La 250g de carne de vită, tanti Jeni a mai băgat în seamă 500g cartofi, 250 g de morcovi, 3 castraveciori murați, 3 gogoșari acri, sare, piper, 250g de mazăre fină, o linguriță de muștar, 350g de maioneză. La început, se fierb cartofii, morcovii și carnea de vită. După ce s-au fiert se toacă mărunt, mărunt,mărunt, se pun într-un castron si apoi se adaugă mazărea cea fină, lingura de muștar și vreo 3 linguri de maioneză și se amestecă bine, bine de tot. Se adaugă sare și piper după gust. După ce se amestecă, se așează combinația pe un platou, i se dă o formă și se ornează cu maioneză. Apoi se pun deasupra castraveți și gogoșari tăiați felii, și ouă fierte tăiate și ele felii și așezate pe salată după inspirația de moment. De exemplu, tanti Jeni le așează în forma de flori: castraveții sunt frunzele iar gogoșarii petalele, care înconjoară radial felia de ou fiert. Foaaarte artistic! Seamănă cu un tablou de van Gogh foarte scump… Dar din păcate salata de Boeuf nu se poate înrăma… sau se poate? O să mă mai gândesc la aspectul ăsta și poate data viitoare participăm la o licitație de artă… În fine. Deocamdată salata e la frigider și așteaptă să fie porționată.

Miruna a venit azi cu o idee excelentă pentru desert: pere în ciocolată! Rețeta e foarte simplă și de un mare efect: pentru fiecare pară se mai folosește o lingură de ciocolată pudră și o lingură de zahăr și mai avem la dispoziție niște smântână cremoasă.  Perele se spală și se curăță de coajă, apoi se fierb în apă cu scorțișoară. După ce se îmbibă de sirop, se scot pe o farfurie și se lasă la răcit. După care se taie fiecare pară în jumătate, se curăță de semințe și se așează pe un platou cu partea rotundă în sus. Între timp, mânuțele delicate ale Mirunei prepară crema amestecând smântâna cu ciocolata și zahărul, bătându-se bine până iese un amestec omogen. Cu această cremă se ung perele și se pune platoul în frigider pentru aproximativ o oră. Eu aș înrăma și desertul ăsta pentru o expoziție. Ce ziceți?

Hai că am început săptămâna cu niște delicatese de excepție. Sper să o ținem tot așa. Poftă bună!

 

Anunțuri

8 Responses to Boeuf. Pere

  1. viatanomada spune:

    Super,pe ziua de azi m-ai nimerit cum nu se poate mai bine!pupaciuni la Mirunica!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Nik26 spune:

    Foarte tentante perele! 😀

  3. ioana spune:

    o reteta de salata de boeuf mai dezastruoasa n-am intalnit. maioneza sper pentru binele lu tanti jeni ca nu-i de cumparat. n-am inteles unde e carnea din salata si unde-i albusul de ou fiert, ca nu se satura nimeni cu ornamentul. mazarea nu prea are ce cauta, dar am mai vazut si alte ciudatenii, deci sa zicem. stiu cristian, ai vrea sa-mi spui ca ar iesi o salata de pui, dar iti spun preventiv sa nu-mi spui asa ceva.
    pff, ati masacrat salata de boeuf. cand va luati concediu, sa veniti la bunica, sa vedeti acolo salata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: