Ciorbă de perișoare. Budincă de clătite

De când n-a mai făcut o ciorbică, tanti Jeni! Una bună, limpede și aurie, cu miros de legume și borș, așa cum îmi place mie! Da, astăzi avem ciorbică de perișoare și nu mai pot de bucurie,  abia aștept să fie gata! Nici nu e greu de făcut: 1 morcov, un pătrunjel, o țelină mică, o ceapă mare, pastă de tomate, o legătură de pătrunjel, sare, piper, iar pentru perișoare 500g de carne de porc și 40 de grame de orez. Așaaa: se ia o oală mare și se pun în ea 2 litri de apă la fiert. Când apa fierbe se adaugă legumele curățate și tăiate cubulețe. Din ceapă folosim la fiert doar două treimi. Se pune și puțin ulei. În acest timp, pregătim perișoarele: carnea tocată se amestecă cu orezul, treimea rămasă de ceapă șipătrunjelul tocat mărunt, până la omogenizare. Tanti Jeni, cu mâinile ude, face biluțe din acest amestec, cam de 3 cm diametru, apoi le pune în oala de ciorbă când legumele sunt aproape fierte. Se mai ține totul la fiert vreo 20 de minute, apoi se adaugă și pasta de tomate. După câteva minute se ia de pe foc și se adaugă o nouă porție de pătrunjel tocat mărunt.  Se servește caldă cu smântânică și ardei iute. Abia aștept!

Miruna cea dulce ne-a pregătit azi o super delicatesă: budincă de clătite cu sos caramel. Deci la două clătite mai folosește 150 de grame de brânză dulce, 50 de mililitri de frișcă, o lingură de zahăr, iar pentru sosul caramel 100 de grame de zahăr și 200 de mililitri de smântână dulce. Clătitele se taie în patru fiecare și se umple fiecare sfert de clătită cu o cremă obținută din amestecul brânzei dulci cu frișca și cu zahărul. Sosul caramel se face topind zahărul într-o tigaie, iar după caramelizare punându-se smântâna cea dulce. Bucățile de clătite se pun pe o farfurie, iar peste ele se pune sosul caramel. Deasupra se ornează cu frișcă și bucăți de coajă de portocală. Wow! Irezistibil!

Am uitat să vă spun că dacă tot a tocat carne, tanti Jeni a mai pregătit și niște chifteluțe pufoase tocmai bune de servit cu garnitură de piure de cartofi, pufos și auriu. Hai la masă! Poftă mare!

Anunțuri

9 Responses to Ciorbă de perișoare. Budincă de clătite

  1. April spune:

    Putin leustean ii da o savoare aparte.
    Multumim de masa!

  2. cristiangheorghe spune:

    @april: ah, leuștean, desigur 🙂 Cum am putut uita? Tanti Jeni a pus, dar eram așa de grăbit să scriu… Să-ți fie de bine, dragă April! 🙂

  3. mamica de Sebastian spune:

    Ar fi mai apetinsante cu niste potografii:))

  4. cristiangheorghe spune:

    @mamica de Sebastian: bine ai venit pe la noi! 🙂 Da, știu că era mai apetisant cu poze, însă, așa cum am mai spus și altă dată, nu ne-a fost aprobat în buget un aparat foto din ăsta digital. Tanti Jeni are unul vechi, Smena 8, dar pentru ăla trebuie film, revelator, fixator și nu avem unde să amenajăm cameră obscură în bucătărie. Așa că, pentru că am avut note mari la compunere, ne descurcăm cu modul descriptiv al bucatelor. Poftă mare și te mai așteptăm!

  5. LiaLia spune:

    Dragă Tanti Jeni, cu mare drag am venit și eu în vizită și te pun acolo la lista de prieteni, ca să vin mai des, că tare bine mai miroase pe la tine prin casă 😀 Eu mai ardeleanca fiind așa, după mama și după tata, nu pun bulion, dar fierb și un rasol de vită cu legumele și cărnița merge de minune mâncată cu niște hrean. A, să nu uit, eu pun la final și niște tarhon. Mmmmmmm! Mâine te invit pe la mine, la masă, că am și eu niște rețete 🙂

  6. cristiangheorghe spune:

    @LiaLia: bine ai venit pe la noi, ne bucurăm că-ți place. Tanti Jeni te-a pus și dânsa pe lista cu blogurile surori, mâine îți facem o vizită. Cu ce vin să venim? Roșu sau alb? Mai bine amândouă, ne descurcăm noi 🙂

  7. cristiangheorghe spune:

    @Lialia: well, roșu să fie! 🙂

  8. virgil spune:

    un lucru e cert: aici trebuie sa intru doar cu stomacul plin.pentru ca sunt cea mai mare gurmando-pofticioasa dintre specimenele feminine. fac rau la foame, fac si mai rau la pofte neimplinite. nu, nu sunt mofturi, nu sunt fitze, doar belele….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: