Ceapă umplută. Cotlet de rechin. Nuga cu stafide

Ahhh, ce zi minunată! Primăvară, bine ai venit! Priveam de dimineață cerul atât de senin și simțeam că mă dizolv în el… Am ajuns degrabă la cantină și după ce am savurat tradiționala cafeluță tare și aromată pregătită cu multă magie de tanti Jeni, am pregătit mesele cu umbreluță pe terasă, să ne putem desfăta de vremea asta minunată. Ce ziceți?

Hai să vedem ce pregătește azi tanti Jeni, că deja mi-e o foame de lup și dumneaei s-a apucat de dimineață de treabă. Ce o fi oare în cuptor? Hm? Păi azi avem un excelent meniu piscicol. La primul fel, nște extraordinare cepe umplute cu ton și mozzarela. Pfuaiii… Fiți atenți. La cinci cepe mari și frumoase, tanti Jeni mai folosește un cartof, 100 de grame de ton în ulei, 150 de grame de mozarella, o lingură de capere, pesmet, sare, ulei de măsline și oregano. Cepele se curăță de coajă și se fierb în apă cu sare vreo un sfert de oră. După care, sunt lăsate la răcit și se taie în jumătăți, scoțând cu grijă miezul și lăsând doar vreo 3 foi exterioare pe fiecare jumătate de ceapă. Buuun, Cartoful se fierbe și se pasează ca pentru puree și se amestecă într-un castron cu tonul mărunțit, cubulețele de mozzarella, miezul cepelor tocate mărunt, caprerele tocate, sarea și oregano. Se amestecă până la omogenizare și cu această compoziție se umplu jumătățile de ceapă. Tanti Jeni ia o tavă, o umple cu puțină apă, așează cu grijă cepele iar deasupra lor presară pesmet și picură ulei de măsline. Se pune tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru o jumătate de oră și gataaaa! Cepele bine rumenite deasupra sunt gata de servit. Mmmmm.. ce aromă! Se topesc în gură de bune ce sunt!

La felul doi avem un minunat cotlet de rechin cu ghimbir. Deja îmi plouă în gură când văd bunătățile astea înșirate pe masă: 500 de grame de cotlet de rechin, cam 50 de grame de ghimbir, patru căței de usturoi, două linguri de vin alb, o linguriță de miere, două linguri de ulei și sare. Ghimbirul și usturoiul, tăiate bucăți se călesc la foc mic până se rumenesc un pic, apoi se adaugă cotletele de rechin, vinul alb și mierea și se țin pe foc mic până când cotletele se rumenesc pe ambele părți, întorcându-se cu grijă cu o paletă. Aiii.. ce frumoase și aurii sunt! Iar mirosul este absolut irezistibil!

La desert, Miruna ne răsfață azi cu o minunată nuga cu stafide. Of, dulceața noastră, abia aștept să fie gata…. Ia să vedem din ce pregătește Miruna nuga: la 700 de grame de miez de nucă, mai intră în combinație 125 de grame de miere, 500 de grame de zahăr, două plicuri de zahăr vanilat, opt albușuri de ou și 200 de grame de stafide. Miruna bate cu telul albușurile într-o oală, apoi adaugă zahărul, linguriță cu linguriță, bătând încontinuu. După ce se adaugă și zahărul vanilat, se pune oala la „bain-marie” și se amestecă ușor. Când începe să fiarbă, se picură mierea amestecând continuu Se adaugă nucile mărunțite și apoi stafidele, amestecând până când iese o pastă omogenă. Se așează apoi compoziția pe o foaie de napolitană, se întinde bine și apoi se pune deasupra altă foaie de napolitană, presându-se cu un fund de lemn. Se pune puțin la rece și gataaaa… Deja am degetele lipicioase de la primele felii.. Miam-miammm…

Dragii mei, se anunță un weekend însorit, deci musai scot grătarul. Vă așteptăm astăzi cu bunătățile gata pregătite și în weekend pentru antren și bună-dispoziție pe terasa cantine. Poftă bună și weekend plăcut!

Anunțuri

6 Responses to Ceapă umplută. Cotlet de rechin. Nuga cu stafide

  1. viatanomada spune:

    TJ,subscriu la meniu’ de azi,ceapa umpluta vreau si pt acasa(ca tare mi-e poftaaaaa)

  2. Nik26 spune:

    Ahhh… ca bine zici! 😀
    F. tare ceapa umpluta! 😉 Weekend placut sa fie!

  3. georgiana spune:

    Ceapa aia umplua e foarte tentanta insa parca mai curand imi face cu ochiul rechinul ăla… nu-i fioros, nu?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: