Salată la cuptor. Cheesecake

Așaaaa… păi azi ce mâncăm, fraților, că deja e târziu! Și mi-e o foameeeee… ar merge o sălățică… ba nu, ceva fierbinte și bun… sau ceva ușor și gustos… ia să vedem ce are tanti Jeni azi în meniu. Eiii, ia uitați: parcă mi-a citit gândurile, nu alta, zău! Azi dumneaei ne-a pregătit ceva fierbinte, ușor și foaaaarte gustos: o salată la cuptor! Genial, tanti Jeni, genial! Ia să vedem cum bricolează dumneaei salata asta… Păiiiii…. Se folosesc următoarele: morcovei, sfeclă roșie, cartofiori, păstârnac, țelină, brânză telemea, sare, piper, oțet, o ceapă roșie, muștar Dijon, nuci, pătrunjel tocat și zeamă de lămâie. Buuun… după ce tanti Jeni curăță legumele și le spală, le taie cubulețe, mai mărișoare, așa. Apoi le pune într-o tavă, le stropește cu ulei, pune sare și piper și pune tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru vreo jumătate de oră, având grijă să mai întoarcă legumele în tavă din când în când. Miezul de nucă se pune și el la cuptor, separat, pentru vreo 10 minute. Între timp, tanti Jeni prepară dressingul pentru salată, din ulei de măsline, muștarul Dijon, oțet, zeama de lămâie și pătrunjel. Buuun așa! După ce legumele sunt coapte, se pun într-un vas, se presară peste ele brânza rasă, se toarnă dressingul, se amestecă bine și se pune apoi deasupra miezul copt de nucă. Excelent, dragii mei, o bunătate!

După salata asta ar merge ceva dulce și bun, nu-i așa? Ia să vedem ce pregătesc mânuțele delicate ale Mirunei… Ahhh… un cheesecake! Bun, dulce și crocant! Și atât de simplu de preparat.. ia fiți atenți: la un pachet de biscuiți digestivi, Miruna mai folosește două pliculețe de jeleu de lămâie, două cutii de cremă de brânză, o cutie de cremă chantilly, o cutie de compot de ananas, o lingură de unt, 125 de militri de lapte și dulceață de caise. Miruna sfărâmă bine biscuiții până se fac un soi de pesmet, apoi îi pune într-un vas termorezistent, împreună cu lingura de unt, și îi lasă la cuptorul preîncălzit vreo 5 minute. După asta, îi amestecă bine cu untul topit până la omogenizare și îi întinde într-un strat uniform pe fundul vasului. Miruna prepară jeleul și apoi folosește blenderul pentru a amesteca zeama și pulpa de ananas din compot, până devine o pastă aurie. Crema Chantilly se amestecă cu laptele, apoi se adaugă crema de brânză, iar după omogenizare se adaugă jeleul gata răcit. Se amestecă din nou, iar când compoziția este omogeno se răstoarnă peste stratul de biscuiți din vasul termorezistent. Se pune vasul la frigider vreo două ore iar apoi, Miruna întinde pe suprafața ei minunata dulceață de caise… Splendid! Minunat! Un desert mai bun ca ăsta nici nu se putea!

Dragilor e cam înnourat și răcoare azi, dar tot am lăsat câteva mese pe terasă, poate cine știe, iese soarele mai târziu.. Vă așteptăm ca de obicei cu totul pregătit și nu uitațui că mâine este Guest-Star Day, ziua în care o invitată specială ne va răsfăța cu bunătăți extraordinare. Fiți pe fază și poftă mare!

 

Anunțuri

5 Responses to Salată la cuptor. Cheesecake

  1. povestiridintaranordului spune:

    Cheesecake ala e tare delicios…Ma inscriu si io la o felie:))Da ce e crema aia Chantilly,ca nu am mai auzit de ea pina acu

    • cristiangheorghe spune:

      @poveștidințaranordului: uff.. da, am întrebat-o pe Miruna și ea zice că această cremă este un fel de frișcă amestecată cu zahăr pudră și un pic de esență de vanilie și bătută bine. Are un aspect de smântână cremoasă. Miam. miammm, ce bună e 🙂

  2. povestiridintaranordului spune:

    AAAAAA un fel de crema de vanilie…am inteles..Merci mult

  3. viatanomada spune:

    sa stii TJ ca dau buzna si la salata dar si la desertul Mirunei, iar langa as vrea si un pahar de vin alb.

    • cristiangheorghe spune:

      @viatanomada: ahhh, iar am uitat de vin! Stai că acu cobor în pivniță! Revin inevitabil cu carafa de vin! Poftă mare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: