Chifteluțe de ton. Salată de fructe cu orez

Ufff… Au venit căldurile, fraților, gata! Păi deja mă trezesc mai de dimineață, să ajung la Cantină pe răcoare, altfel m-aș deshidrata de tot, de la prima oră… Noroc cu piscina asta din curtea Cantinei, că altfel nu știu ce ne făceam! Păi după ce servesc cafeluța miraculoasă preparată de tanti Jeni, mă apuc să fac „mezamplas” – ul: umplu piscina cu apă, așez șezlongurile și unbreluțele, instalez dozatoruul de bere și de sucuri naturale, apoi, ca să mă asigur că totul este în ordine, devin primul client. Mă rog, al doilea, că primul este motanul ăsta leneș, Stanislas, care ocupă mereu șezlongul de la umbră și toarce precum un camion la relanti… Eh, viața asta…

Așaaaa… Păi azi tanti Jeni ne pregătește ceva foaaarte lejer, meniu de ștrand aș putea zice: niște foarte gustoase chifteluțe de ton! Dumneaei, la o conservă de ton, mai folosește trei cartofi, o ceapă, niște busuioc, pătrunjel, trei căței de usturoi, un ou, oregano, sare, 100 de grame de pesmet și un ardei iute, ca să meargă cu berea. Tanti Jeni fierbe cartofii, apoi îi zobește bine, ca pentru puree. Toacă apoi mărunt verdețurile, ardeiul și ceapa și le amestecă bine împreună cu bucățile de ton, până se obține un amestec omogen. Cu dexteritatea-i binecunoscută, dumneaei formează chifteluțele ca niște biluțe și le prăjește în ulei încins. Ahhhh, fraților, sunt extradelicioase și merg excelent cu berica asta rece la halbă…

Hai să vedem ce ne pregătește Miruna astăzi: evident ceva răcoros și plin de vitamine, o salată de fructe cu orez! La 200 de grame de orez, ea a a mai folosit două banane, 200 de grame de ananas din conservă, 100 de grame de struguri, trei linguri de zeamă de lămâie, două linguri de miere, 300 de grame de iaurt și trei linguri de zeamâ de ananas. Cam multe ingrediente, dar să știți că iese ceva extraordinar! Orezul, spălat, se fierbe în apă cu un vârf de cutit de sare, apoi se scurge.
Bananele și ananasul se taie în bucăți potrivite, iar boabele de struguri se taie în jumătăți și se îndepartează sâmburii. Buuun…Mierea, iaurtul, sucul de lămâie și siropul de ananas se amestecă până se obține o crema foaaarte gustoasăă…. Mmmmmm…. Fructele se amestecă cu orezul fiert și se așează uniform pe o formă întinsă, iar deasupra se toarnă, onctuos, crema… Sublim… Se ține la frigider cam o oră și e gata de servit! Yummyyy! La fiecare porție, Miruna adaugă artistic un ornament din zmeură…

Eiii, dragilor, vă poftim la masă și la o scaldă pe cinste! Să nu vă uitați acasă costumele de baie! Poftă mare!

Anunțuri

3 Responses to Chifteluțe de ton. Salată de fructe cu orez

  1. matilda spune:

    Pot să primesc direct desertul ? Arată grozav, şi-apoi nici n-am mîncat niciodată aşa ceva… Cafeluţa la sfîrşit, bineînţeles la umbră…

    • cristiangheorghe spune:

      @matilda: sărumâna, da, desigur! Desert bun și răcoros, iar apoi cafeluța aromată… Ce poate fi mai bun pentru o după amiază liniștită? 🙂

  2. silavaracald spune:

    Eu întâi vreau să fac o baie şi ceva plajă.
    Da, şi cineva să-mi aducă acolo chifteluţele de ton şi salata asta fantastică. Si un pahar de Campari Orange, cu umbreluţă…
    Mda, viseeee…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: