Ruladă de curcan cu legume. Înghețată de banane

Ufff… bine că s-a mai răcorit afară că nu se mai putea! Ploicica de ieri seară a venit la țanc, chiar dacă ne-a prins un pic pe nepregătite și a trebuit să cărăm în mare viteză tot ce era pe terasă, în sala de mese. Evident, după ploaie le-am dus pe toate înapoi că era mai mare plăcerea să stai pe terasa cantinei, mângâiați de vânticelul răcoros cu aromă de flori de tei…. Splendid….

Eiii, tanti Jeni profită de răcoare să mai gătească ceva la cuptor, că intrase săracu într-un soi de șomaj tehnic de când cu căldurile astea! Și ce bunătate ar merge azi de minune dacă nu o delicioasă ruladă de piept de curcan cu legume! Miammmmm! Păi la un kil jumătate de piept de curcan, tanti Jeni mai folosește patru morcovi, o ceapă roșie, o ceapă albă, o rădăcină de țelină, un ou, o lingură de făină, câțiva cartofi, trei ardei grași ( unul roșu, unul galben și unul verde), doi-trei căței de usturoi și condimente precum sare, piper, curry și un pic de ulei de măsline. Așaaaa… Țelina și morcovii sunt dați de tanti Jeni pe răzătoarea mică iar ceapa pe răzătoarea mare, după care le călește pe toate un pic și le amestecă cu oul și făina. Pieptul de curcan se taie în lungime, obținând o bucată plană, ca o foaie, așa. Se bate puțin cu gura sticlei și se condimentează pe ambele fețe. Buuun… Se întinde pe foaia de carne umplutura de legume și se rulează ușor, legându-se cu sfoară de bucătărie, să nu se desfacă și se călește un picuț în ulei, pe toate fețele geometrice. Tanti Jeni se ocupă acum de ceea ce vine pe lângă rulada asta: cartofii se taie cubulețe, mai mari, așa și se amestecă cu ardeii tăiați feliuțe, usturoiul, sare, piper, curry și un pic de ulei de măsline. Toate acestea se pun într-o pungă pentru friptură, iar deasupra se pune rulada. Înainte de a se lega punga, se adaugă o delicioasă cană de vin alb și se apoi se pune într-o tavă, la cuptorul încins, pentru vreo trei sferturi de oră. Se desface punga la gură și se mai lasă un pic la cuptor să se rumenească, apoi este gata de servit! Ce delicios e! Mai ales că tanti Jeni, pentru fiecare porție ne oferă ca și companion, un pahar de vin rosee… Mmmmmm… abia aștept să fie gata!

Miruna a luat azi din piață niște banane mari și aurii pentru că are de gând să ne răsfețe azi cu o delicioasă înghețată, de banane, evident! La trei banane mari și decojite, ea mai combină 100 de militri de lapte, 50 de militri de smântână de frișcă, 60 de grame de zahăr și o linguriță de zeamă de lămâie. După ce amestecă bine zahărul cu laptele și smântâna, pune apoi în acest amestec feliile de banane și le pisează bine până obține un soi de puree. Se pune zeama de lămâie, se amestecă totul omogen și se pune direct în congelator. Ahhh… ce bună și fină eeee! Trebuie neapărat să gustați!

Cam asta e pentru azi, fraților! Haideți că e totul pregătit! Sper să nu vină prea curând ploaia și să ne bucurăm în tihnă de răcoare, bunătăți și vinișor. Poftă mareeee!

Anunțuri

6 Responses to Ruladă de curcan cu legume. Înghețată de banane

  1. mamica_de_sebastian spune:

    Vreau si io rulada de curcan:))

    • cristiangheorghe spune:

      @mamica_de_sebastian: desigur, draga noastră, oricâte porții dorești 🙂 s-a mai încălzit vremea prin țara Nordului? 🙂

  2. silavaracald spune:

    Eu vreau doar îngheţată de data asta. Dar să topească şi un pic de ciocolată pe ea, dacă se poate.
    Se poate? Oare n-o să zică Mirunica că (scuze! 🙂 ) m-am obrăznicit de tot? 😀

  3. Nicu spune:

    TJ te vazui la „iemisiune” bre….sa nu te recunosc, auzi! Imi place noua freza periuta

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: