Chili con carne. Chec de albușuri cu rahat

Uff… azi e o nouă zi friguroasă de iarnă, fraților! Nici cafeluța fierbinte și aromată a lui tanti Jeni nu mai face față la gerul ăsta năpraznic… Ce să ne facem noi oare? Hai că tanti Jeni a găsit o soluție salvatoare: un meniu hot-hot de tot! Doamnelorrrr și domniloooorrrrr…. Pregătiți-vă pentrrrruuu… chiliiii con carneeeee!!! Ah, deja simt papilele gustative cum se înfierbântă… Hai să vedem cum prepară tanti Jeni bunătatea asta:

La 500 de grame de carne tocată, tanti Jeni mai folosește o ceapă tocată și ea, 2 căței de usturoi tocați și ei, săracii, 600 de grame de fasole boabe fiartă, 250 de mililitri de suc de roșii, o lingură de pastă de tomate, o linguriță de praf de chili ( paprika iute), o linguriță plină cu paprika dulce, o linguriță plină de praf de chimen, sare și piper.

Totul se întâmplă repede de tot: după ce călește ușor ceapa și usturoiul, tanti Jeni adaugă carnea și când a inceput să se prăjească carnea se adaugă condimentele și se prăjesc puțin, apoi adaugă bombițele de fasole, și după vreo 2 minute si sosul si pasta de roșii și se lasă să fiarbă la foc mic cam 20 de minute.

Auchhh.. deja s-a făcut fierbinte p-aici, nu? Tanti Jeni servește la fiecare porție ornată cu o lingură de smântână, cașcaval ras și roșii tăiate cubulețe mici, iar alături, câte o sălățică de varză albă, tocată mărunt! Ce buuuun!

Miruna ne va delecta azi cu un desert gustos și pufos și anume cu un senzațional Chec de albușuri cu rahat.

La șapte albușuri, Miruna mai combină 150 de grame de făină, 300 de grame de zahăr, 170 de grame (fix) de unt ( din care 20 de grame pentru uns tava), un plic de praf de copt, zeama de la o lămâie pentru stins praful de copt, 20 de grame de cacao, zahăr vanilat, esență de vanilie și, vedeta acestui desert, 200 de grame de rahat. Miruna mai folosește, pentru aspect și o lingură de ornament mozaic, știți voi, bețișoarele acelea mici-mici de tot, colorate și dulci. Nu, nu sunt bune pentru jucat Marocco cu ele.

După ce bate albușurile spumă, cu puțină sare, Miruna freacă untul cu zahărul, zahărul vanilat, praful de copt stins in zeama de lămâie și esenta de vanilie, iar după ce le omogenizează bine de tot, pune făina. La final, adaugă albușurile bătute spumă și se amestecă de sus în jos cu grijă (la început apar mici cocoloașe, dar nu vă panicați, ele se diminuează pe parcurs). Așaaaa… Un sfert din această compoziție minunată se separă și se amesteca cu praful de cacao. Miruna unge tava cu prețioasele 20 de grame de unt, apoi pune compoziția albă în ea, deasupra turnând cu grijă compoziția cu cacao, mai în zigzag, așa să rezulte un model. Rahatul tăiat cubulețe mici este pus peste cele două compoziții și deasupra, cu degețelele ei delicate, Miruna presară ornamentul mozaic. Ce frumooooos! Tava se pune la cuptor, la foc potrivit, pentru vreo 40 de minute și gataaa! Checul este pufos și adorabil! Mmmmmm… abia aștept să se răcească și să gust o felie!

Eh, deja m-am încălzit fraților. Pentru a stinge mununăția de chili, am instalat dozatorul de bere, să știți! Cred că merge la fix! Vă așteptăm cu drag și cu bucatele pregătite, să vă încălziți și voi un pic. Hai, dați năvală și poftă mareeee!

Anunțuri

2 răspunsuri la Chili con carne. Chec de albușuri cu rahat

  1. Georgiana spune:

    la chili cu carne ma bag, la checul ala cu rahat, ba! is satula 😀

  2. cristiangheorghe spune:

    Mai bine, că-mi rămâne mie mai mult chec! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: