Guest-Star Day: moment retrospectiv – part deux

Uffff, le țin pumni lui tanti Jeni și Miruna azi, că au prezentare. Cum nu știați? Aaaaa, păi nu v-am spus! Au fost invitate să participe la Congresul Anual de Gastrofizică, ca niște specialiste ce sunt dumnealor. Acu nu știți ce e aia Gastrofizică… Păi cum să vă explic eu… Gastrofizica e acea știință care se ocupă de principiile fizicii aplicate în gastronomie! Normal că nu știați, că sunt puțini specialiști care se ocupă de acest aspect al științelor culinare!

Și uite așa, dragele mele tanti Jeni și Miruna au lucrat zilele astea la grafice, text, pepeteuri ( așa le zice tanti Jeni la prezentările Powerpoint) pentru a lumina lumea știiințifică despre cercetărilor dumnealor. Tanti Jeni va ține o prelegere de vreo două ore, așa, despre… ufff, stați că mi-am notat aici… ”Dependența efectului variant acustic al moleculelor de Alium cepa în funcție de expunerea termică de lungă durată și de capacitatea calorică a teflonului”. Adică, mai pe românește, din câte am observat eu pe slide-urile dumneaei, e vorba despre cât de tare sfârâie ceapa pusă la călit în funcție de intensitatea flăcării de la aragaz. Miruna are și ea de prezentat o temă foarte interesantă și anume… stați să mă uit… ”Creșterea volumului unui amestec amorf dopat cu Saccharomyces boulardii siccatus în funție de timp și temperatura ambiantă  – studiu comparativ” Adică, cum ar veni, cum crește aluatul în care se pune drojdie și este lăsat la dospit. Interesant, nu?

Așa că azi, sunt singurel pe la Cantină și pregătesc un grătar pe cinste: mititei, frigărui de pui cu legume și alte bunătăți.

Și pentru că este joi și tocmai am împlinit vreo 55 de ediții de Guest-Star Day, vă invit la un moment retrospectiv al acestui eveniment la care au luat parte, în fiecare săptămână, oameni dragi care nu au pregetat să-și dezvăluie în fața lui tanti Jeni și al vizitatorilor Cantinei Sociale latura lor culinară.

O parte dintre ei îi găsiți în Primul moment retrospectiv de vara trecută.

Acum este momentul să strigăm catalogul cu cea de a doua parte de invitați,care ne-au încântat joi de joi cu bunătăți, muzică și cuvinte frumoase:

Aplauze prelungite și ovații pentruuuuu:  Alexandra ( Grădina Visată),   Lucia Verona,  Dan Iancu,  Angela Tocilă, Ivona Boitan, Măritul DictatorMihai Bădică, Iulia Mihai, Matilda,  Siriuss Sebra, Nuami Dinescu,  Bogdana Pascal, Monica Ramirez, Mona Ardeleanu, Anastassia, Laura Sava, Irina Băcăoanu, Cristian Gheorghe, Doru Șerban, Delia Grigoroiu, Candice Luana Dragotă,  Alina Bălan, Chinezu, Simona Rădoi, Laurențiu Matache ( Pixelul Albastru), Ratatouille ( Coolnewz), Lorena Lupu, Raluxa, Miruna Siminel, Mihaela Luca, Adrian Rafail, iYli, Alina Popescu, Eugen Istodor, Ionuț Oprea ( Clickio), Teodora Rogobete ( Teo s Kitchen), Prințesa Brianna Caradja, Cireașa Amară ( Laura Vâlciu)!!!

Hai că i-am zis pe toți dintr-o suflare! Ufff…. I-ați aplaudat pe toți da? Foarte frumos!

Această prezentare necesită JavaScript.

Acum, în timp ce veți conspecta în liniște cum a decurs fiecare ”Guest-Star Day” enumerat mai sus și veți admira galeria de poze atașată aici, vă invit la grătărel și la un pahar de bere sau de suc de fructe, în funcție de dorința fiecăruia. LA desert avem înghețată de diverse toppinguri: cioco, fructe de pădure, caramel, căpșuni.

Dați năvală și poftă mareeee!!!

Publicitate

7 Responses to Guest-Star Day: moment retrospectiv – part deux

 1. cristiangheorghe spune:

  Băăăă… care ați micșorat pozele din galerie?!?! Stanislaseee!!! Ăsta nu, că văd că doarme inocent…

 2. Georgiana spune:

  hai ca vin si eu la un mic si-o bere… două.
  Pozele îs mici şi delicate precum mânuţele Mirunei. hihihi

 3. matilda spune:

  Doamne, ce referate grele au fetele ! Dar sunt sigură că se vor descurca, sunt isteţe ca ardeiul cel mai iute şi ager :))
  Baftă, dragelor !

  Unde este tortul aniversar??? :))

 4. Florina spune:

  măi frate, cînd să zic şi eu că am găsit aici un moment de linişte. de relaxare, zbang! mă ţintui Măritul din poză! doamneee, ce tahicardie am!

 5. silavaracald spune:

  Felicitări pentru punerea în practică a unui proiect de asemenea amploare!
  Ar trebui să scoți o carte din asta. 🙂
  Să ne chemi pe toți la lansare!

 6. Zana Eficientei spune:

  vivat! ura! sa traiasca! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: