Guest-Star Day: Manuela Golescu

Dragele mele și dragii mei, bine v-am regăsit în minunata zi de joi. Sper că ați petrecut bine aseară cu ocazia eclipsei de lună, nu ca mine care am stat în ploaie, poate poate văd și eu ceva din chestia asta. Nu de altceva, dar eram doar curios ce dispare mai repede: luna de pe cer sau căpșunile din imensul castron pe care mi l-a pregătit Miruna la rugămințile mele insistente. Draga de ea! În fine.

Acum, după evenimentul astronomic al săptămânii, urmează, așa cum bănuiți, evenimentul gastronomic al săptămânii și anume Guest-Star Day la Cantina Socială!

Tanti Jeni și Miruna se afșă deja la poarta Cantinei acolo unde tocmai a sosit invitata noastră de azi! Dragii mei, aplauze și urale pentruuuu… Manuelaaaa Golescuuuuu!!! Doamna Manuela, cu zâmbetul ei minunat, pășește maiestuos la braț alături de tanti Jeni și Miruna în incinta Cantinei, acolo unde ne va dezvălui câte ceva despre latura culinară a dumneaei.

SĂ vă spun încă câteva cuvinte despre invitata noastră de azi: Dedicată în ultimii ani televiziunii, actrița Manuela Golescu a fost moderatoarea și realizatoarea emisiunii “Extraordinarul de fiecare zi” la Senso TV și moderatoare talk- show- lui “Credință & Celebritate” la Pax TV.

Actriță de teatru si film, formată la clasa unor profesori maeștri precum Mircea Albulescu și Grigore Gonta, a părăsit cariera de inginer energetic pe care tocmai o începuse, urmându-și chemarea dintotdeauna, aceea a artei.

Manuela Golescu a avut o mare șansă, aceea că, încă din anul al doilea de facultate, a jucat pe scena Teatrului National din București, sub bagheta unor mari regizori ca Victor Ioan Frunză (Ghetou), Dan Micu, Horia Popescu, Grigore Gonta, alături de mari actori precum Gheorghe Dinică, Mircea Diaconu, Mircea Rusu și mulți alții.

În același timp, Manuela a început o serie de colaborări în producții de film naționale și internaționale, împlinindu-si visul de copil pe tărâmul filmului. A lucrat cu mari regizori români ca Mircea Veroiu, Andrei Blaier, Stere Gulea, Sergiu Nicolaescu. Cel mai important rol a fost Mima Arnoteanu în “Craii de Curtea Veche” a lui Mircea Veroiu, unde a jucat alături de actori importanți ai filmului romanesc: Mircea Albulescu, Gheorghe Dinică, Ovidiu Iuliu Moldovan, Răzvan Vasilescu, Marius Bodochi și alții.

De asemenea, între regizorii străini cu care Manuela Golescu a lucrat, amintim pe Roger Christian, Claude Rome, David Whitley și alții. Cel mai important rol într- un film străin a fost Helen din “Nobody’s children”(Copiii nimanui) a lui David Whitley, unde a jucat alături de megastarul american Ann Margret, aceasta oferindu-i Manuelei o deosebită apreciere.

In anul 1997, Manuela a creat Fundația GOLESCU pe care o conduce și în prezent, inspirată să promoveze, în țară și în străinătate, valorile autentice din tezaurul de bogăție culturală și spirituală al României, pornind de la o nouă cultură a comunicării.

Manuela Golescu a promovat ideea de interferență a artelor, realizând spectacole în spații alternative, și mai ales recitaluri de poezie și muzică în dialog. Aici amintim și realizarea CD- ului “Te port in mine”, dialog de poezie și muzică religioasă (primul de acest gen în România), în limba română și engleză, pe versurile călugăriței Maica Teodosia, în interpretarea Manuelei și a corului teologic Harisma, cu participarea extraordinara a Părintelui Arhimandrit Teofil Paraian de la Mânăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, lansat în turnee în România și Statele Unite. A urmat CD-ul “Luminile iubirii”.

Îmi place întotdeauna să-l amintesc pe Părintele Teofil care spune ca arta are “un dar de împodobire a sufletului, de îmbunătățire sufletească”. Și, ca sfaturi, mai ales pentru tineri, Părintele Teofil spune: “Aș vrea să le ofer ceea ce pentru mine a însemnat mult, pentru viața mea personală, a însemnat liniște, bucurie, alinare sufleteasca. Mă gândesc, în special, la doua lucruri esențiale și anume: la Credința în Dumnezeu și la Cultură.”, ne mărturisește Manuela.

Mai multe lucruri interesante despre cariera și activitatea invitatei noastre de azi, puteți afla răsfoind BLOGUL dumneaei precum și cel al FUNDAȚIEI pe care o reprezintă.

Dar să vedem ce mai aflăm despre invitata noastră de astăzi, în urma mini-interviului pe care tanti Jeni i-l va lua la obișnuita cafeluță servită la măsuța de pe terasă. Să le ascultăm…

T.J.: Mai știi care este diferența dintre 1 KVA și un 1Kilowatt?

Manuela: Deși a trecut ceva vreme de când am învățat asta, mai știu despre KVA căeste unitatea de măsură pentru puterea aparentă și se folosește în cazul curentului alternativ, iar  watt-ul este unitate de măsură pentru puterea activă.

T.J.: Ce amintiri ți-a destăinuit Ann Margret despre Elvis Presley?

Manuela: Eu și Ann Margret eram oarecum rivale în filmul american “Nobody’s Children”…nu prea am stat la destăinuiri…

T.J.: Cine ți-ar fi plăcut ca partener pe scenă: Marlon Brando în ”Un tramvai numit dorință” sau Al Pacino în ”Richard al treilea”?

Manuela: Deși îmi plac ambii actori ca parteneri de scenă. îl prefer pe Marlon Brando, datorită textului din ”Un tramvai numit dorință” și rolului Blanche pe care l-am interpretat.

T.J.: Care rol pe scenă te-ar împlini ca actriță de teatru?

Manuela: Scarlett O’Hara din “Pe aripile vântului”

T.J.: Care ar fi în opinia ta punctul de intersecție între creația artistică și creația culinară?

Manuela: Pentru mine, punctul de intersecție între cele două arte este Inspirația.

T.J.: Ce fel de mâncare are pentru tine o semnificație spirituală aparte?

Manuela: Aleg Peștele, datorită semnificației sale hristice.

Eiiii, dar gata cu vorbăria că iată, a sosit ora prânzului și clopoțelul intern deja sună adunarea pentru masa de prâââânz. Ce bunătăți ne va pregăti doamna Manuela? Ia să vedem…

”Vă propun un meniu ușor, hrănitor și delicios. Ca fel principal, voi pregăti o minunată supă de ciuperci. Pentru aceasta,  fierb 2 litri de apă și când apa clocotește, adaug 500 g ciuperci tăiate mărunt; adaug două linguri mari de praf de legume uscate, după care,  două legături de ceapa verde tăiată mărunt. Totul fierbe 20 de minute, apoi adaug 300 de grame de tăieței, trei linguri mari de ulei de măsline și două linguri mari de legume uscate mărunțite. Se continua fierberea încă 15 minute, după care adaugă câteva grame de busuioc pulbere și piper. La urmă, se presară usturoi crud, tăiat mărunt. SĂ știți că rețeta aceasta a fost mai întâi experimentată pe mine de către logodnicul meu, care e foarte creativ… Poftă bună!”

Eiiiii, dacă ați știi ce frumos miroase în bucătărie acum, când fierbe supa asta! Deja mi-am pregătit castronul să știți! Și lingura cea mare! Abia aștept să fie gata, miam-miammm…

Dar să vedem ce ne pregătește doamna Manuela și pentru desert. Ia să o ascultăm:

” Pentru desert, vă prepar ceva de sezon, și anume, o delicioasă salată de fructe:  Pentru aceasta voi folosi  următoarele ingrediente: două banane tăiate rondele, 200 de grame de ananas mărunțit din compot, două bucăți de  kiwi tăiate felii, o minolă tăiată bucăți, două linguri mari de miere.  Amestec totul într-un castron, pun conținutul în două cupe de sticlă iar deasupra torn câte un iaurt mic de fructe, la alegere. Poftă bună!”

Dragii mei, nu am decât un cuvânt pentru salata asta: ”irezistibilădedelicioasă”. Sper că acum pierdeți timpul silabisind corect ceea ce a m zis, timp în care înghit lingură după lingură din minunata salată de fructe preparată de doamna Manuela.

Eiiiii, dar să vedem ce ne pregătește dumneaei ca ambianță sonoră:

Minunat dragilor și înălțător în același timp! Mulțumim din tot sufletul invitatei noastre de azi pentru onoarea de a veni în mijlocul vostru și vă invit și pe voi, dragele mele și dragii mei, să vă înfruptați din delicioasele preparate și din hrana spirituală oferită de distinsa noastră invitată. Dați năvală și poftă mareeee!!!

Anunțuri

8 Responses to Guest-Star Day: Manuela Golescu

  1. Georgiana spune:

    Hrana spirituala, chiar ca da! dar parca ar merge si-o supica de ciurperci 🙂 Mai aveti? inteb deoarece am ajuns cam tarzior.

  2. Pamela spune:

    Felicit cantina sociala! Cu asa invitati de valoare, tot sa stai la masă!

  3. Snacksy spune:

    mi-e cald! o salata de fructe, va rog!! 😀

  4. Alice spune:

    Ce bunuc! Păpica de vară, uşoară. Felcitări doamnei Manuela pentru tot ce face!

  5. Mariana spune:

    Felicitari Cantina…pentru invitata de marca!

  6. Florina spune:

    frumoasă femeie!

  7. Sunt incantata sa va cunosc si va multumesc pentru aprecieri. Datorez acest lucru invitatiei facute de tanti Jeni, careia ii sunt recunoscatoare.

    Ma bucur ca v-a placut mancarea usoara de vara si va recomand, deopotriva, si hrana de suflet pe care v-am pregatit-o pe cele doua CD-uri:
    „te port in mine” si „luminile iubirii”.Sunt unice pe piata romaneasca si fac minuni cu fiinta noastra. Le puteti comanda pe site-ul meu, telefonic sau prin mesaj pe e-mail, http://www.manuelagolescu.ro.

    Va imbratisez cu dragoste si va astept cu un telefon sau e-mail.
    Manuela Golescu

  8. Mirela spune:

    ”irezistibilădedelicioasă”…se retine! Multumim, Manuela Golescu, nu numai pentru retete…pentru TOT! O Scarlet exceptionala, sa speram! 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: