Piept marinat de pui la grătar. Banane tot la grătar cu nuci, alune și ceva coniac.

Profitând de zilele acestea frumoase și călduroase de sfârșit de septembrie, tanti Jeni s-a gândit să savurăm cafeluța de dimineață afară, la una din măsuțele de pe terasă. Foaaaaarte inspirațional. Stăteam noi așa relaxați, întinși pe scăunele, cu picioarele întinse și sorbeam la unison din ceștile de cafea ( nu știu cum ne reușește chestia asta, probabil e ceva legat de sincronicitatea enunțată de domnul Jung), privind la cerul albastru-albastru, fără nici un petic de nor la orizont.  Din când în când, mai ronțăiam fiecare din biscuiții pregătiți de Miruna special pentru cafeluța de dimineață.  Mai lipsea doar niște muzică de Gheorghe Iovu pentru ca atmosfera aceasta plină de pace sufletească să fie completă.

La un moment dat, tanti Jeni rupe tăcerea: ” E, uite vremea asta frumoasă mă inspiră să facem un grătar. Ce ziceți?” Pfuaaaa…. Nici nu am mai stat pe gânduri! M-am dus repede în debara, am scos grătarul, cărbunii și am făcut setup-ul mai rapid ca băieții ăia care schimbă cauciucurile la mașinile de Formula 1.

Tanti Jeni a scos din frigider niște piept de pui pe care le-a dezpielițat și dezosat degrabă, lucru la care dumneaei se pricepe foarte bine. La 4 piepturi din astea, tanti Jeni mai folosește: o ceapă mare și frumoasă, un cățel ham-ham de usturoi, trei ardei roșii și cărnoși, niște frunze de pătrunjel, patru linguri de ulei, o roșie coaptă de grădină, niște piper, praf de legume uscate și o cană umplută pe jumătate cu apă.

Dumneaei taie în felii potrivite ceapa, usturoiul, ardeiul, roșia și frunzele de pătrunjel, le pune într-un vas și le amestecă cu cele 4 linguri de ulei și acea jumătate de cană cu apă, obținând o superbă marinată. Bucățile de piept de pui se taie și ele în felii potrivite, se condimentează  și se scufundă  în vasul cu marinata, acolo unde vor sta cuminți cam o oră, pentru a fi pătrunse bine-bine.

Între timp, grătarul este încins și se așează la sfârâit bucățile marinate de piept de pui… Ahhh, ce frumos miroaseeee!!!!!

Tanti Jeni pregătește între timp cartofiori prăjiți, crocanți și aurii pentru a fi serviți împreună cu bucățile de pui și o salată de varză albă cu ulei și puțin oțet și pătrunjel. Marfăăăă!!!!

Miruna cea dulce s-a gândit și ea să folosească grătarul astăzi pentru un desert simplu și absolut devastator: banane la grătar cu nucă și aluneeeee!!!!

Fiți atenți ce simplu se fac: bananele spălate și uscate se pun pe grătarul încins și se țin acolo, întorcându-le de pe o parte pe alta, până când coaja lor aurie devine maro. Miruna le ia apoi cu grijă să nu se frigă pe mânuțele ei delicate și le pune pe un platou. Le curăță pe lung doar jumătate, rămânând miezul  dezgolit de la un capăt la altul pe lungime, apoi, presară pe fiecare banană, pe miezul acela fierbinte câte o lingură de zahăr, o lingură de brandy ( tanti Jeni are o rezervă de cognac în debara) șiiiii, câte o lingură de nuci și alune pisate. Absolut minunat, dragii mei! Trebuie să încercați neapărat!

Deci meniul este simplu și la obiect, dragilor, dar foarte-foarte apetisant! Vă așteptăm așadar la masă, cu bucatele fierbinți și carafele de vin alb ( ce ziceți de un Sauvignon Blanc?).

Week-end plăcut dragii mei! Hai, dați năvală și poftă mareeee!!!

Publicitate

5 Responses to Piept marinat de pui la grătar. Banane tot la grătar cu nuci, alune și ceva coniac.

  1. coco spune:

    banane cu nucaaa…si ceva coniac…deja’….adresa ???

  2. matilda spune:

    A ajuns mirosul de grătar pînă în Floreasca ! Tanti Jeni, ai grijă, va fi mare aglomeraţie la masă !

  3. […] edit… dar de la rokssana pentru mine și șobolănimea care a făcut posibil ca la cantina socială să staupenet. mulțumesc băieți pentru ieri, să ne regăsim cu […]

  4. […] am beut o bere și-un tutun cu Tanti Jeni de la care am aflat cu bucurie că s-a redeschis … Cantina Socială! Să tot mănînci, […]

  5. […] edit… dar de la rokssana pentru mine și șobolănimea care a făcut posibil ca la cantina socială să staupenet. mulțumesc băieți pentru ieri, să ne regăsim cu […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: