Crosă, puc și alte mingi

Fraților, vine frigul! Hai la un vin fiert să discutăm aici despre activități culturale cum ar fi hochei, baschet și alte baseballuri.

104 Responses to Crosă, puc și alte mingi

 1. Pataphyl spune:

  Sal’tare friguroșilor, în clipa asta a-nceput meciul NY Rangers at NJ Devils (dracii au și marcat după doar 70 de secunde, sîmbătă o luaseră acasă cu 5-2 de la Flyers), mă uit să mă-ncălzesc oleacă, mîine e ultimul meci de baseball din sezonul regulat, miercuri încep playoff-urile, Colorado Rockies at Philadelphia e tot ce mă interesează! Go PHILLIES! Tanti Jeni ai legătura, vezi să nu faci microfonie cu polonicul 🙂

 2. Pataphyl spune:

  Dac-a avut cineva răbdare pîn-aici, ia uitați-vă și la ăsta și veți înțelege de ce popularitatea hockey-ului, basketball-ului și chiar a fotbalului american nu va putea niciodată s-o depășească pe aceea a baseball-ului!

 3. Pataphyl spune:

  Pentru că baseballul are tot ce are tenisul, de pildă, pe planul reușitei strict individuale, apoi, la fel ca în tenis, nu poți ști cine a cîștigat decît după ultima minge. Ce are în plus față de tenis este că marile faze sînt o sumă de realizări de excepție cu 1 pînă la 5 autori (din cei nouă jucători). Publicul american are mare instinct pentru treaba asta. Și toate cifrele vorbesc…

 4. Pataphyl spune:

  Estimp, Rangers (destul de normal) au cîștigat 3:2, scorurile astea sînt relativ puțin importante, primele 15-20 de jocuri sînt așa, de încălzire a gheții, maratonul celor 82 de jocuri din regular season e totuși lung, oricum e mai bine să începi cu 15-20 de meciuri cîștigate decît pierdute 🙂 Go FLYERS -> două din două cîștigate în deplasare, primul meci acasă mîine (azi) marți, contra Washington Capitals (oho!), bursa pariurilor e Flyers 73%

 5. cristiangheorghe spune:

  Pataphyl, tocmai i-ai starnit interesul lui tanti Jeni care acu vrea sa amenajeze in spatele cantinei un teren de baseball, ca toata vara nu putea. In fine. Sustinem echipa Phillies si le uram succes in noua campanie prezidentiala, aaaaa, scuze, de playoff. Legat de crosa si puc, ce sa zicem? Ai dreptate, lung ii drumu sezonului regulat si multe se pot intampla. Capriorii de la Toronto Maple Leafs au inceput prost, 3-4 (OT) acasa cu rivalii all-time de la Montreal si un normal 4-6 la Washington ( revenire de la 1-6). Tanti jeni a pupat TV-ul cand a marcat Ovechkin, ca si de asta-i place: Alexei al meu in sus, Alexei al meu in jos…Bai, de la Toronto nu mai cunosc pe nimeni, in afara de vreo 2-3. Nici nu mai au capitan dupa plecarea lui Mats Sundin. Apropo, Sundin ( Sudden pentru fanii suedezi) tocmai s-a retras din NHL dupa 22 de sezoane. A fost primul xcapitan de echipa din NHL, la Toronto, echipa pe care a parasit-o acum 2 sezoane pentru a juca un pic la Vancouver si pentru a participa la multe, multe turnee de poker. Ma rog. Cam atat pentru moment de aici de la cantina. Bem cafeaua si la treaba. Tanti Jeni, ce e cu cartofii astia multi de tot p-aici?

 6. cristiangheorghe spune:

  Azi în NHL prezintă interes următoarele partide: Ottawa-Toronto ( Bătălia de pe Ontario), Washington- Philadelphia ( pataphyle, ia zi, băteți gașca lu Ovechkin?), Tampa Bay- Carolina și altă bătălie canadiană, Montreal-Calgary. revenim cu amănunte.

 7. Pataphyl spune:

  Cristi, după cum se arată lucrurile, meciuri grele sînt doar la Philadelphia și Calgary, eventual la Toronto dar mai mult… sentimental, anul ăsta nu cred că vor conta nici Senators și nici ‘Canes

 8. Pataphyl spune:

  Prima repriză la Philadelphia a arătat mult respect reciproc (multe eliminări, Fliers 11 minute și Capitals 7). A doua a debutat mult mai activ, Mike Richards (pp) înscrie măiastru dintr-un unghi aproape imposibil, dar imediat Ovecikin egalează, apoi Timonen ia din nou conducerea, șut clar de la distanță, tot în superioritate. Asta după mai puțin de 5 minute! 3 minute mai tîrziu intercepție Backstrom, pasă și Ovecikin evident nu iartă. Min.15, neglijență în apărare, Semin face o trecere spectaculoasă și execută, Capitals prima oarpă la conducere. Raportul de șuturi repriza asta este deocamdată 11-5 pentru Flyers, dar scorul 2:3! Pînă să scriu eu fraza asta, Mike Richards se supără și 1nscrie din nou, ba 1ncă de două ori în 10 secunde, pur și simnplu superb meci! Mai sînt 4 minute și meciul continuă în același ritm îndrăcit. Trebuie să ies cu laptopul la o țigară, am cam hobosit 😦 Bine, bine, e gata, a fost deja mai mult decît prea destul pentru o singură repriză. Tant Jeni, nu părăsi polonicul, urmează repriza a treia!

 9. Pataphyl spune:

  Hotărît lucru, rușii dețin puterea la Washington, D.C. . Semin egalează, asistat de Backstrom și… Ovecikin. Imediat, un nerus (în fine), pe nume Morrison (canadian), aduce Capitals în avantaj, s-a cerut review și n-a fost gol cu patina… Jocul e mult mai crispat acum. Cinci minute, aproape patru, Hartnell egalează (PowerPlay), sper să fioe prelungiri și șuturi de departajare, ar fi păcat ca una din echipe să piardă un meci așa frumos! Ultimul minut, power play Washington, oleacă de foială în fața poții, overtime.

  Tanti Jeni, tare bun ar fi un snack pe bază de costiță acuma, ce recomanzi, pîine sau mămăliguță? Eu ca sîrmă, mă știi, da’ntreb și eu așa… Ține polonicul strîns, ne revedem după pauză.

 10. Pataphyl spune:

  …de fapt n-a fost pauză, la reluare echipele par să fi înțeles ce le-am transmis și nu forțează, deși Flyers erau să muște de două ori pe contraatac.

  Hopaaa! 1;06, Danny Briere marchează goloul victoriei, chiar de ziua lui! E-n regulă, acum Flyers au 3 din 3, contra unor adversari grei.

  Culmea, pe canalul urmărit alternativ, Minnessota Twins bat pe Detroit Tigers (care conduceau divizia acum o lună cu 7 jocuri diferență), după 3 reprize (innings) de prelungiri. Interesant e scorul: 6:5 pentru Twins, care peste 20 de ore au meci la NY contra miliardarilor de la Yankees (450 milioane investiții în jucători, peste 230 milioane ștatul de plată a jucătorilor, ba încă și-au tras în 9-10 luni (ce prunc!) un stadion nou-nouț de ceva peste 1.5 bilioane, unde gustările sînt mai degrabă sushi, lobster și șampanie, decît hot-dogs. Huoooo umflaților!

  Io pe ăștia-i vreau să-i bată Phillies în World Series! 🙂

 11. Pataphyl spune:

  P.S. pentru Tanti Jeni, uite ce salarii au domnii ăștia:pentru sezonul 2009/10:

  Ovechkin $9M, Semin $5M, Morrison &1.975M (autorii golurilor de la Capitals), Richards $5.6M, Timonen $7M, Hartnell $4.2M, Briere $9M.

  De bună seamă, după meciul ăsta n-or să ceară bponusuri, pentru că vor primi oricum!

  Și pentru că mîine debutăm, cu Phillies în Playogff (scurt de 5 jocuri), iată cam ce bani, fără bonusuri iau băieții noștri de bază de care ai să mai auzi:

  Ryan Howard $15M, Chase Utley $11285714 (!), Jimmy Rollin$8.5M, Raul Ibanez $7166666, Pedro Feliz $5M, Shane Victorin $3125000, Jayson Werth $2.5M. N-am adăugat pitcherii, plătit indecent de mult, mai sînt niște băieți foarte talentat care în clipa asta au sub un milion, dar vor avea mult mai mult. De pildă Ryan Howard, acum doi ani făcea abia 700 de mii deși era MVP pe National League, a urcat anul trecut la 7 milioane și acum la 15 (mai face cam 45 de milioane din reclame). Jayson Werth va avea anul viitor cel puțin 12M, deși sînt oferte de peste 2oM! Shane victorino și Jimmy Rollins vor depăși și ei binișor pragul de 10M, chiar dacă prin absurd, Phillies pierd la zero prima eliminare 1n playopff!

 12. Pataphyl spune:

  Scuze de erori, scriam din patio pe laptop, unde ieșisem la ultima țigară, precum condamnații la moarte.

  Mă duc așadar la culcare, în gînd cu o întrebare: Tanti Jeni, da’ breakfast bun te pricepi să faci? Săracu’ Cristi cam are nevoie, că-și pierde nopțile la meciuri, nici eu nu m-aș da în lături 🙂

 13. cristiangheorghe spune:

  Daaa.. meci frumos Philadelphia-Washington! tanti Jeni s-a bucurat, deși Washington a mâncat bătaie: 2 goluri Semin și 2 goluri Ovechkin. Amândoi tineri și deja Alexander!, vorba bancului 🙂

  Toronto: 3 înfrângeri din 3. Aseară 1-2, acasă, cu Ottawa. 😦

  Uite, ne-a promis gustări și breakfast pe cinste așa că putem sta la meciuri fără probleme. Diseară joacă Pittsburgh, cu Evgheni Malkin.
  Presupun că o să fii la baseball dar poat etragi cu ochiul și la hochei cât se pregătesc ăia să dea cu mingea-n bâtă. Sau invers. Oricum, hai Phillies!

 14. Pataphyl spune:

  Mare vîntoasă a fost azi, a influențat cumva și primul joc Phillies – Rockies, cînd am ajuns acasă era jumătatea meciului și încă 0:0, doar 10-12 minute și s-a făcut 5:0, băieții au jucat small balls, căci mingile pe care scria home run erau întoarse de vînt. În plus, Cliff Lee a realizat primul closing (complete) game shutout din mileniul ăsta la prima sa apariție în playoff, totu-i bine, mîine-i meciul 2 (acum doi ani Colorado ne măturase cu 3-0, acuma sper în revanșă totală)

 15. Pataphyl spune:

  Tanti Jeni, dau cu ochiul și la hochei, cum ți-a promis Cristian c-o să fac ( 🙂 ), mă uit și-ncerc să verific că n-a-nghețat televizorul, e drept că nu văd meciul în HD ca aseară, dar asta nu explică de ce mi se pare că se joacă în ralenti, drept care la jumătatea meciului Coioții conduc cu 1:0, cred că trebuie să te grăbești cu niște întăritoare, clătite cu vodkă de pildă pentru Malkin , nu băga diazepam că nu mai e nevoie. Arbitrii îii elimină doar așa, din rutină :mrgreen:

  Nici dincolo nu-i prea interesant, Yankeii nu forțează prea tare să-i bată pe Gemenii din Minnesota, obosiți desigur după tiebreakerul de aseară (drept că nici în sezonul regulat n-au suflat, pierzînd toate cele 7 jocuri).

  Update: Coioții au mai întrerupt o dată somnolența generală și au făcut 2:0…

 16. Pataphyl spune:

  ațipisem și eu, cred că a fost și un pic de răzbunare a cehilor pe ruși (au mai dat și un empty-netter să fie scorul simetric pe reprize), oricum, pinguinii campioni au fost mortăciuni seara asta, numai buni ca hrană pentru coioții din Arizona 😦

  La baseball e fără surprize, Yankees au cîștigat lejer, acuma e meciul ce mă interesează, la Los Angeles, Dodger primind pe Cardinalii din St. Louis, mă tem că nu rezist, rău m-au moleșit rușii ăia!

  Poate trec dis-de-dimineață pe la cantină, măcar să adulmec oleacă 🙂

 17. cristiangheorghe spune:

  Văleu, ce s-a supărat tanti Jeniii… A vrut să meargă la ei acolo pe Mellon Arena din Pittsburgh să le dea niște zeamă de varză, ceva, să-i trezească pe Pinguini. Geaba. Pinguinilor nu le-a ieșit nimic și au furat-o cu 3-0 de la Coioții din Phoenix. Cel puțin golul doi a fost magistral, marcat din cădere. Tanti Jeni comenta că da, rapandula aia de Oksana e de vină că Malkin n-a jucat nimic aseară, geloasă fiind evident pe prietena hocheistului rus. În celălalt meci de hochei, nimic de spus, decât că Vancouver de-abia, de-abia a bătut cu 7-1 pe Montreal, obținând astfel prima victorie din acest sezon.
  Azi e din nou zi plină de meciuri. Ar fi interesant de urmărit cum se descurcă Coioți la Buffalo și, meciul serii, Pinguinii versus Philadelphia Flyers. Și-or scoate Pinguinii din Pittsburgh pârleala azi?
  Pata, ai legătura. De pătrunjel, evident 🙂

 18. Pataphyl spune:

  Tanti Jeni, azi nu ne merse jucărica, pierdurăm la mustață în fața st1ncoșilor din Denver, dar ne răzbunăm sîmbătă, sau duminică dacă se amînă meciul, cică vine frig mare pe-acolo, 20 de grade din alea Fahrenheit, adică vreo minus 6-7 din alea rusești Celsius, bașca snowstorm adică viscol. Te mai țin eu la curent, numai să nu răcești, mulțumesc pentru pătrunjel, tocmai îmi intrase un morcov, am de-o supă 🙂 Mai acuși începe meciul de hochei Flyers-Penguins, la pariuri e groasă, 84% Philadelphia, dar gheața e rotundă, sau pucul, așa ceva…

 19. Pataphyl spune:

  Uite că Pinguinii spălară rușinea de ieri, le-a priit zeama de varză cu efect întîrziat, așa că poate-o declarăm pe stăpîna cantinei TJ oficial al echipei lui Malkin, eventual prin extensie al întregii Pennsylvănii plus Țara Jerseului Nou de Sud, peste gîrla Delaware-lui, pînă hăt, la Marea cea Nord-Atlantică.

  Bat cîmpii pentru că n-am văzut meciul fiind plecat de acasă, am prins doar ratarea empty-netterului din ultimele secunde 😦

 20. Pataphyl spune:

  Uitai să precizez că, arc peste (scurt) timp, ambele echipe ale Philadelphiei au încasat-o acasă cu exact același scor de teatru, cinci la patru!

 21. cristiangheorghe spune:

  Meci frumos la Philadelphia. goluri frumoase. Hai că zeama aia de varză le-a prins bine la Pinguini. Poate vine tanti Jeni cu un bidon de zeamă d-asta și la baseballiștii de la Phillies să le mai trezească simțurile, o să-și ia un cojoc pe ea să nu răcească prin Munții Stâncoși. Mi-au mai plăcut aseară Rațele ( kwak-kwak! mac-mac! ;)) care cu greu au reușit o victorie cu 6-1 la Boston Bruins. I-au bătut… ca pe urși :)) De remarcat și hat-trick-ul lui Danny Heatley care a umplut patinoarul din San Jose cu șepci: Rechinii au bătut pe Columbus cu 6-3. Azi avem 2 meciuri de hochei: Florida-Carolina și Dallas-Calgary. Sâmbătă Pinguinii se duc la Toronto.

 22. Pataphyl spune:

  Am cam lipsit de la apel, deh… treburi multe în weekendul prelungit (cu Columbus Day), între timp la hochei au fost multe meciuri sîmbătă, favoriții au cîștigat, doar Flyerșii mei au fost cam… Fryers (fraiers?) că i-au ciuglit Rățili la shootouts, pentru ca ieri, aceleași orătănii s-o încaseze sec la Rangers.

  Eu am stat azi-noapte de nebun, pînă după ora 2, la baseball, Phillies au dres busuiocul la Rockies (sărumîna pentru moarea de varză, T.J.!), peste circa o oră jumate e meciul 4 tot la Denver, pot încheia acolo socotelile, altminteri meciul 5 decisiv e mîine la Commerce Bank Park. Joi e deja primul meci al finalei pe confetință (National League) la L.A., contra Dodgers. Aceștia au lichidat primul tur rapid (3:0), ca și finalistele American League, L.A. Angels și Yankees, primul meci vineri la Yankee Stadium, se joacă best of 7, la fel ca și World Series.

 23. Pataphyl spune:

  Ia uitați-vă oleacă la stadioane:

  Coors Field, Denver:

 24. Pataphyl spune:

  Și noul Yankee Stadium:

 25. Pataphyl spune:

  Ce meci la Denver !!! Totul curgea spre o victorie calmă a Phillies, 2:1 la începutul inning-ului al 8-lea, apoi… un ricoșeu nefericit al unei mingi, se ajunge în situație critică, Rockies lovesc mai bine ca niciodata și… 4:2 pentru ei. Ultima șansă, top 9th, sîntem cu doi oameni (rapizi) în scoring pozition, dar… doi au fost deja retrași, ultima șansă pentru Ryan Howard (băiatul ăsta e în grafic să ajungă cel mai mare power hitter din toate timpurile), se concentrează și lovește tare și precis, cei doi aleargă rapid, Ryan ajunge și el la baza a doua și e 4:4. Jayson Werth, cu fața lui de viking, pune ultima bombonică pe colivă cu o lovitură excelent plasată, Ryan face 5:4. Bottom 9th, Rockies încearcă disperați, dar pitcher-ii noștri îi execută calm, spre dezolarea celor peste 50000 de spectatori, dezamăgesc că echipa lor, excelentă de altfel, e eliminată mult prea devreme din cursă.

  Joi și vineri, primele două meciuri la LA, teoretic meci mai ușor (deși Dodgers au avut cel mai bun scor în sezonul regulat), dar… la nivelul ăsta echipele par transfigurate și se autodepășesc.

 26. Pataphyl spune:

  La hochei am văzut părți dintr-un uluitor comeback, Blackhawks erau conduși cu 5:0 de Calgary înainte de finalul primei reprize, dar au întors-o ca la Chicago, cîștigînd în prelungiri cu 6:5! (am văzut doar 3 și 4:0), apoi 3:5 și 4:5, în fine golul victoriei acum cîteva minute… Rangers și Penguins merg ca ceasul, Washington însă o cam cacarisesc.

 27. cristiangheorghe spune:

  Pataphyl, bine ai revenit printre noi. Succes cu Dodgers. Tanti Jeni zice că o să bateți și o să jucați finala cu yankeii din NY. Și dacă zice tanti Jeni… În fine. La hochei, da, meci de infarct la Chicago, cine se aștepta la un așa comeback? Ceva similar s-a întâmplat și la Washington, unde Capitals aveau 2-0 după prima repriză și New Jersey Devils a revenit și chiar a câștigat cu 3-2 în prelungiri. Torontezii mei, slab de tot. De abia au furat-o cu 7-2 de la Rangers la New York. Cred că nici sezonul ăsta nu vedem schimbări majore de atitudine la Maple Leafs, deși e un oraș critic pentru hochei și ar trebui ca managementul clubului să facă ceva. Din cele trei meciuri de azi, cred că e interesant Detroit @ Bufallo.

 28. cristiangheorghe spune:

  Buffalo a câștigat cu 6-2 acasă cu Detroit. Colorado 4-1 la Toronto. Fostul torontez Darcy Tucker a marcat un gol și a avut un assist. Antrenorul Ron Wilson d ela Maple leafs le-a dat liber o zi la jucători să se reseteze un pic. Era cazul după 6 meciuri fără victorie. În fine. Azi e interesant să vedem ce fac LA Kings acasă la NY Rangers: slovenul Anze Kopitar ( de la LA)speră într-un sezon de vis. Menționez că singurul sloven din NHL a fost în echipa All-Star de astă iarnă. Tot azi avem un mic derby: Pinguinii joacă la Carolina Hurricanes. Pun toți banii pe Pinguini. Hai să vedem!

 29. Pataphyl spune:

  Și a fost primul meci, acum mai ne trebuie numai șapte victorii să recucerim titlul din 2008. Go Phillies! Sărumînili Tanti Jeni și Miruna că bune bucățele… ăăă… bucate mai faceți! 🙂

 30. Pataphyl spune:

  No, acuma-i scor egal, am condus cu 1:0 pînă-n ultimul moment dar ne-am bîlbîit oleacă și au întors-o ca la LA, deci urmează 3 meciuri la Philadelphia, mă tem că trebuie să ne-ntoarcem weekendul viitor pe Costița Pacificului, că-i tare greu 3 la rînd acasă 😦

 31. cristiangheorghe spune:

  Pataphyl, uite un preview la meciul 3: goofy joaca la Phillies?

 32. Pataphyl spune:

  Uff, mare noroc am avut azi! Am ratat multe ocazii să izbim mingiluca aia în tribune, dar n-am izbutit decît rareori, și descurcăreții ăia de Dodgerși au dat ce au avut mai bun în ei, dar în fine, le-am smuls victoria în meciul 3 cu UNSPREZECE LA ZERO și sperăm să ne țină norocul căci ne mai trebe doar două victorii și ajungem iar în World Series unde chiar n-avem probleme să-i anesteziem pe Yankei, le știm bine meșteșugul și beteșugurile. Go GooPhillies Go!

  • cristiangheorghe spune:

   Am văzut și eu live meciul lui Phillies, de la scorul de 8-0, deși orele erau destul de înaintate. I-am urmărit puțin și pe Yankei în meciurile lor cu LA Angels. O să fie o finală frumoasă în World Series. Tanti Jeni zice că o să câștigați titlul. Mai devreme am văzut înregistrarea meciului de hochei NY Rangers @ Toronto Maple Leafs 4-1. Toronto chiar sunt în corzi sezonul ăsta. Destul de grăitor un banner din tribune: ”Lăsați gândurile de playoff, câștigați măcar un meci!”. Surprinzătoare victoria echipei Colorado Avalanche la Detroit, după o revenire de la 0-2 după primele două reprize. Tot surprinzător, Rațele au furat-o acasă cu 5-0 de la St. Louis Blues. Spre bucuria lui tanti Jeni, Pinguinii au bătut cu 4-1 acasă pe Tampa Bay. Malkin n-a marcat. În schimb a marcat Ovechkin 2 goluri în victoria lui Capitals contra lui Predators. (3-2 dupa shootout).

 33. Pataphyl spune:

  Wow! Wow! Wow! Wow! Wow! Wow! Wow! Wow! Wow! Wow! Wow! Wow!

  Începusem bine, cu Ryan Howard expediind una în atmosferă, 2:0 liniștit aproape juma’de meci. Pe urmă fasolirăm cîteva mingi, arogantul de Manny Ramirez (ăla care cîștigă pe an aproape $24M) lovește două și face 4 puncte, una-alta, 4:3 pentru descurcăreți, șanse peste șanse, irosite toate, ajungem în ultimul inning, 2 out, 3balls & 2 strikes, ca un matchball la tennis, Jimmy Rollins are un moment de geniu și izbește decisiv, la semi-înălțime, plasat peste shortstop și între rightfield și centerfield, lovește și zidul de protecție din fund, absolut necesar ca să avem timp să alergăm și sa marcăm două puncte pentru scorul nostru favorit, 5:4. Victoria din seara asta a fost mai convingătoare decît cea de ieri, cu 11:0, toți specialiștii au căzut de acord. One more to go to the World Series!!!

  Cu cine? Păi e bine că măcar Angels îi mai țin de vorbă pe Yankei și cîștigă tot cu 5:4, dar după prelungiri, dacă-i țin 7 meciuri e fantastic, ai noștri sînt! Căci să fie clar, miercuri facem 4:1 și apoi ne hodinim oleacă 🙂 🙂 🙂

 34. Pataphyl spune:

  Am găsit și clipul de pe TBS… pînă nu-l șterg!

 35. Pataphyl spune:

  Sîntem în World Series, 10:4, comentatorii se plîngeau că-i plicticos, deși le-am tras 3 home-runs, nu s-a pus problema învingătorului. Săptămîna viitoare, probabil la New York, Yankees încă mai au de cîștigat un meci.

 36. cristiangheorghe spune:

  Hai, că a început meciul 6 din ALCS: Yankeii vs Angels. pe cine preferi ca adversar în World Series, începând de miercuri?

 37. Pataphyl spune:

  Iac-așa Tanti Jeni, Miruna + Gheo, am ajuns s-o trăiesc și pe asta, să stau confortabil și să aștept cine vor fi nefericiții ce vor pica în bîta lui Ryan Howard și în aruncarea vicleană a lui Cliff Lee. Spectaculoasa victorie a Halourilor (LA Angels) de joi (după o evoluție a scorului halucinantă: 4:0, 4:6, 7:6) a fost un dar meritat pentru Phillies, ploaia de ieri un supliment, iar dacă dă Domnul și mat tot îngerii, adversarii de miercuri se vor decide abia mîine noapte, ceea ce înseamnă odihnă redusă drastic și consum nervos excedentar. În special pitcherii de bază ai indiferent cărui adversar vor fi obosiți și oricum inutilizabili mai mult de două ori. La noi, în schimb, Cliff Lee poate arunca în meciurile 1, 4 și 7 (dar n-o să fie cazul), toate posibilitățile sînt deschise, deci ca răspuns la cine bate între Yankees și Angels, eu răspund clar: GO PHILLIES!

 38. Pataphyl spune:

  erată: mat -> bat

 39. Pataphyl spune:

  Prefer totuși Yankees, CC Sabathia, pitcherul lor de bază are deja în palmares o înfrîngere rușinoasă anul trecut pe Commerce Bank Park, iar în sezonul regulat am jucat 3 meciuri cu ei în primăvară pe stadionul ăla nou, am făcut doar 2:1 din vina lui Brad Lidge care n-a fost în stare să închidă meciul. Acuma Brad e în mare revenire!

 40. cristiangheorghe spune:

  Oare Cliff Lee se uită la hochei acu? SJS @ PHI 3-1 aproape de finalul reprizei a doua…

 41. Pataphyl spune:

  He-he! Moaș-sa pe gheață de Flyers – s-or trezi ei cîndva peste iarnă!

 42. Pataphyl spune:

  Gata, World Series de anul ăsta se va juca de-a lungul autostrăzii I95. Angels n-au reușit să-i țină de vorbă pe Yankei încă 24 de ore, nu-i nimic, ne vedem miercuri pe Yankee Stadium!

 43. cristiangheorghe spune:

  Pataphyl, nu știu pe unde trece autostrada asta, că doar n-a făcut nici Mitrea nici Videanu, nici Oprescu, ceea ce cred că e mai bine. Pe Yankee stadium să fie, cu cât mai multe home run-uri pentru Phillies. Pe la hochei nimic interesant, rezultate previzibile, cu excepția acelui Stl@Phi 4-1. Toronto e lanterna ligii, cu nici o victorie după 8 meciuri. Go, Leafs, go! 😦

 44. Pataphyl spune:

  I 95 merge de la Miami pînă în Maine, la granița cu Canada (New Brunswick). Ieri ne-au caftit rechinii din San Jose, nu St. Louis Blues…

 45. cristiangheorghe spune:

  Iertare, boieri dumneavoastră, pentru confuzie! Da, de la SJS mai merge să luați bătaie… Dacă era de la STL, hmmm, rușinică!

 46. Pataphyl spune:

  Deunăzi mi se făcuse poftă de mere, uite ce-am văzut 🙂 :

  http://www.apple.com/imac/the-new-imac/#sharecontainer

 47. cristiangheorghe spune:

  Oh, da… Modelul ăsta e chiar state-of-art. Way to go, Apple!

 48. cristiangheorghe spune:

  NHL: Ca să nu mai rămâie și anul ăsta repetenți, tanti Jeni le-a promis celor de la Toronto Maple Leafs o oală mare de sarmale. Drept pentru care tolomacii au obținut aseară priiimaaaa viiictooorieee din acest sezon. Și nu oriunde ci la Rațele din Anaheim. Și nu oricum ci cu 6-3. Hagman a umplut patinoarul de șepci, marcând toate cele 3 goluri din powerplay. Tot înainte!

 49. Pataphyl spune:

  Azi am aperitiv bun TV înainte de WS ce începe mîîine: Flyers @ Capitals (ambele echipe cam frustrate) și Opening NBA Day, cu Celtics @ Cavaliers, unde e de așteptat debutul cuplului King James + Shaq!

 50. Pataphyl spune:

  Capitaliștii au cîștigat cu 3:2 după 02, iar Celtics au dominat aproape tot meciul, după ce Cleveland începuseră foarte tare. Cavs au ajuns la numai 4 puncte cu 65 de secunde înainte de final, dar degeaba: Bos 95 : Cle 89. Boston arata bine de tot anul ăsta, cu Rasheed Wallace.

 51. cristiangheorghe spune:

  Între timp s-a făcut 4-2 pentru capitaliști 🙂 Iar Cleveland cred că va fi un mare fâs, Shaq va încurca lucrurile prin echipa aia. Boston va juca finala NBA. Cu Spurs?

 52. Pataphyl spune:

  Nimic altceva decît despre World Series: Phillies și-au asigurat o victorie lejeră în primul meci pe Yankee Stadium, e 6:0 înainte de bottom 9th inning. Cliff Lee a aruncat MAGIC, e în fața unei performanțe unice, niciodată Yanks n-au fost shutout în primul meci al unei WS! Acum e a 40-a încercare a lui Cliff, poate nu va reuși, sînt 2 pe baze și nimeni afară. Shutout înseamnă să nu iei nici un run, nici o „plimbare la bază”. Statisticile astea fac frumusețea jocului. Nu va fi shutout, o eroare de infielder face ca scorul să devină 6:1 cu 1 out. Mîîine va arunca bătrînul dominican Pedro Martinez, sper să facem 2:0, dar nici o înfrîngere n-ar fi catastrofală. După atmosfera din dugout și bullpen, s-ar putea să-i măturăm pe yankei. Alex Rodriguez, zis A-Rod (sau A-Roid pe motiv de steroizi) tocmai a fost eliminat, ultimaluptă e cea cu… Posada! Jorge Posada, catcherul. Gata! Cliff Lee a încheiat strălucit jocul, spectatorii sînt muți, la Philadelphia s-a dat drumul la tone de artificii. Și vor mai fi!

 53. cristiangheorghe spune:

  Phillies mondialii!!! Deja ne pregătim de petrecere la cantină!!!

 54. Pataphyl spune:

  Mai e pînă la petrecere, e 1:1 dar e ca și cum le-am luat avantajul terenului, Sîmbătă, duminică și luni sînt trei meciuri de foc la Philadelphia!

 55. cristiangheorghe spune:

  World Series: Tanti Jeni a avut o viziune azi: Phillies câștigă în 6. Nu-i nimic dacă mai pierdeți un meci, vine TJ cu niște zeamă de varză să-i trezească pe băieți. Cu vin fiert nu că n-o să mai nimerească mingile. NHL: tanti Jeni s-a bucurat că Ovechkin a marcat două goluri aseară în WSH @ ATL 4-3 și că Detroit e în picaj. Au pierdut aseară la Edmonton cu 6-5 (SO). Azi e rândul lui Malkin să o bucure pe dumneaei că Pinguinii joacă la Columbus.
  NBA: tanti Jeni așteaptă multe, multe meciuri astăzi, pe alese. Cam asta e agenda lui TJ.

 56. Pataphyl spune:

  TJ, cre-că trebe tras urjănt paiplainu ăla de moare de varză, pitcherii noștri au cam dormit, e jumătatea inningului 8 și yankeii ăia răi și urîcioși și vicioși ne conduc cu 8:4 după ce pînă într-al 4-lea conduceam noi cu 3:0 😦 Deși nu cred, poate se-ntîmplă ca la baschet, ieri deja, de Halloween, cînd 76ers au jucat la NY cu Knicks, îi conduceam zdrobitor la pauză, dar abia i-am bătut în prelungiri cu 141:127 (?!?!). Deși nu prea cred 😦 😦 😦

 57. Pataphyl spune:

  Deci peste 17 ore meciul 4, ieri+azi a fost 5:8, nu mai vine varza aia?

 58. Pataphyl spune:

  Deci peste mai puțin de 3 ore…

 59. cristiangheorghe spune:

  aoleooo… geaba veni tanti Jeni cu zeama de varză tocmai la filadelfia. Ce făcură ăia, frate? Că ne stă oul cu ceas! Eu tot sper că Phillies bat astăzi și forțează un meci 6 sau chiar 7. Crezi că se poate? Să le promită TJ și la ăștia sarmale, să-i motiveze? Hai să vedem! Măcar la hochei ați fost buni: PHi a bătut cu 6-1 pe Carolina, sâmbătă. Carolina, duminică, a furat-o acasă cu 5-1 de la SJS, bravo. Supărare mare la WSH, tanti Jeni i-a trimis o scrisoare de însănătoșire grabnică lui Ovi, care s-a accidentat un pic în acest meci în care au mâncat bătaie cu 5-4 de la Columbus.
  Detroit a bătut la Calgary cu 3-1, dar se vede lipsa lui Franzen în atac.

 60. Pataphyl spune:

  Ufff, nu ne predăm! Cliff Lee a fost magistral, Chase Utley fenomenal, a izbit două în atmosferă, am avut 8:2 dar ne-am mulțumit cu 8:6, greu de spart nuca Yankee dar se poate. Mergem iar în Bronx cu speranțe să jucăm bine miercuri și chiar, dă Doamne, joi! GO PHILLIES!

 61. Pataphyl spune:

  Nasol, n-a picurat nimic pe varzoduct, varză ne-au făcut, Pearl Harvor mai exact, căci 6 din cele 7RBI le-a marcat Hideki Matsui 🙂

 62. Pataphyl spune:

  Harbor, Nu Harvor, tot la varză mi-era gîndul. Parada pe Broad Street se amînă pe la anul și la mulți ani, ăia din NY nu obișnuiesc parade pe Broadway.

 63. georgiana spune:

  astia ne-o furat mingea de oina si se dau rotunzi acu’! 😀

 64. cristiangheorghe spune:

  Revenim pe pagina noastră sportivă cu amănunte de la turneul olimpic de hochei. Prima seară a fost oarecum relaxată. În primul meci SUA a învins Elveția cu 3-1, destul de greu. Noi am ținut cu Elveția, că doar ei au cea mai bună ciocolată din lume, iar tanti Jeni și Miruna îl simpatizează pe portarul Jonas Hiller, cel care în NHL apără poarta Rațelor din Anaheim. Băiat drăguț. Ieri a fost ziua lui de naștere dar americanii i-au stricat petrecerea. Niște… cowboys, asta e! Canada n-a avut emoții cu Norvegia decât prima repriză: 0-0 la pauză. Până la urmă a bătut cu 8-0, Iginla a marcat trei goluri, asistat la toate de Crosby. Rușii, favoriții lui tanti Jeni s-au distrat cu Lituania: 8-2. Azi avem în program: Suedia – Germania, Finlanda – Belarus și meciul fratricid Cehia-Slovacia. Să sperăm că cehii, favoriții Mirunei vor începe cu dreptul, deși Slovacia e o echipă puternică.

 65. cristiangheorghe spune:

  Și a fost ziua a doua. Scandinavii, favoriți, bată-i norocul, nu s-au dezmințit: Finlanda a bătut cu 5-1 pe Belarus și Suedia, greu-greu- cu 2-0 pe nemții germani. Mult noroc au avut suedezii, ba chiar un gol destul de suspect ( golul 2) unde se pare că unul din gemenii suedezi Sedin (Daniel) l-a cam obstrucționat pe portarul german. Mă rog, golul a fost validat și după testul video așa că asta e. Vorba lui Krupp, antrenorul german: ”nu puteam câștiga dacă nu am marcat deloc.” Meciul serii, însă, a fost războiul fratricid Ceho-Slovac. Cehii au câștigat cu 3-1,grație evoluției foarte bune a lui Jaromir Jagr, întors pe gheața nord-aericană după doi ani. El evoluează din 2008 în liga rusă, la Omsk Avangard, după ce a jucat 7 sezoane în NHL, fiind cel mai bun marcator în 5 din ele. Meciul a fost foarte bun, echilibrat, slovacii presând egalarea constant mai ales înrepriza a treia, dar fără succes: cehiau câștigat, spre bucuria Mirunei.
  Azi avem SUA-Norvegia, Elveția-Canada și Slovacia-Rusia. Off, cât mai e până diseară…

 66. Ce ciudă mi-e pe tanti Jeni! Rușii au câștigat aseară cu Cehia, 4-2, dominând clar meciul. Un moment simbolic a fost pe la mijlocul reprizei a treia când rusul Ovechkin ( preferatul dumneaei) l-a doborât printr-un body check magnific pe cehul Jaromir Jagr și a creat faza din care s-a marcat golul trei. Ovechkin: cel mai bun marcator la ora asta din NHL. Jagr: superstar ceh, de cinci ori cel mai bun marcator în NHL în sezoanele trecute. ”Na, Jagr!” i-o fi spus Ovechkin, ” ia de aici să simți cine e șeful acum!” Mirunica, suportera cehilor s-a întristat amarnic. La fel m-am întristat și eu după ce SUA a învins Canada cu 5-3. Off. asta e viața. Mai e un pic până când începe faza eliminatorie și mai vedem atunci…

 67. cristiangheorghe spune:

  Ai, ai, aiiii… ce sferturi de finală am avut! SUA a trecut greu de Elveția cu 2-0, Slovacia a eliminat Suedia și Finlanda pe Cehia! Da, cehii și suedezii, cu pretenții la medalii, au plecat acasă…. Însă cel mai tare meci, a fost de departe Canada – Rusia. Tanti Jeni îmi tot zicea: vă sparg rușii, n-o să mai știși pe unde e pucul.. Eu tăceam și mă gândeam la ce o să facă Crosby și gașca, că într-adevăr, împotriva lui Ovechkin, Malkin, Semin, Kovalchiuk și Afinogenov o să fi greu, greuuu… Dar , vaaaai, ce am jubilat! După prima repriză, canadienii mei aveau 4-1! Iar la final de meci Canada învingea cu 7-2! M-am dus în debara să nu mă vadă tanti Jeni care era bosumflată și am jubilat: yeesss! yeeesss! Să vă povestesc că TJ nu a vorbit cu mine toată ziua?

  Azi avem semifinalele: SUA-Finlanda și Canada – Slovacia. Slovacia în mare formă, mi-e să nu facă vreo surpriză… O să vedem.

 68. Pataphyl spune:

  Săr’mîna TJ & Miruna, salut Cristi, pe aici aveam a patra snowstorm de iarna asta, au poreclit-o snoverdose! Nu știu de ce nu prea am mare chef de sport, probabil din cauza asteniei de primăvară, am auzit că toți copiii trec prin asta 🙂 Eu unul țin cu USA, „we the people”, dar am o senzație că anul ăsta Canada ia tot, la fete au și făcut-o aseară.

 69. Pataphyl spune:

  P.S. Mai bine deschide alt thread, ăsta s-a cam lungit, pune-l la afumat 🙂

  • cristiangheorghe spune:

   @pataphyl: bine ai revenit, ne-a fost dor de tine! Hai că după Olympics băgăm thread nou! La afumat, zici? Hmmm… Bună idee 🙂

 70. Pataphyl spune:

  Te uiți cumva la măcel? Mi-e și milă de săracu’ Kiprusoff 😦 4:0 după jumate de repriză!

  • cristiangheorghe spune:

   Curat măcel, coane Pataphyl! Și mie mi-e milă de finlandezi.. Nu merită soarta asta… S-a încheiat repriza a 2-a, meciul s-a cam fâsâit la 6-0 pentru US of A. Măcar un gol, domnu Selanne, vă rooog!

 71. Pataphyl spune:

  Am pus o pilă să-i lase pe bieții băieți FINI să dea și ei una la spartul tîrgului 🙂

  • cristiangheorghe spune:

   @pataphyl: mare boier! Bun și golul ăla de consolare pentru FINI. Doar și-au găsit NAȘU în seara asta. Oare îi nășesc și canadienii pe slovaci? Cam așa ar trebui… Offf.. tanti Jeni plânge dincolo cu tricoul lui Malkin în brațe… încă nu i-a trecut…

 72. cristiangheorghe spune:

  și a venit seara finalei… Americanii au ajuns aici trecând incredibil de lejer de finlandezi cu 6-1 ( aveau 6-0 la prima pauză…), ca urmare a prestației surprizător de slabe a portarului Kiprusoff… of, of, Kiprusoff, ce să zic… Canadienii au ajuns în finală după 3-2 cu Slovacia, cu destul eemoții, după ce conduceau cu 3-0. Ultimele 8 minute ale meciului au fost de foc la poarta canadianului Luongo. Dacă egalau slovacii, cine știe ce se întâmpla? În fine: Finlandezii au luat bronzul până la urmă iar peste câteva minute.. începe meciul secolului! Canada -SUA. Suntem prezenți aici: Miruna, tanti Jeni și cu mine! Avem floricele și castane coapte. Eu țin cu Canada, fetele cu US of A. De așteptat…

 73. cristiangheorghe spune:

  Goolll!!! Richards marchează pentru Canadaaaa! Mai sunt 6:40 până la pauză!!!

 74. cristiangheorghe spune:

  Ce meci! se joacă deschis! americanii au avut inițiativa atacului la începutul reprizei a doua dar Perry a ridicat scorul la 2-0!!! Gooo Canadaaa!!!

 75. cristiangheorghe spune:

  e 2-1! mai sunt 7 minute până la a doua pauză. Kessler deviază un puc pe lângă portarul Luongo… meciul devine dramatic și se joacă extrem de rapid. Antrenorul canadian Mike Babcock e cam nervos: începe să bea apă 🙂

 76. Pataphyl spune:

  Hey Cristi, acuma am ajuns și eu acasă, am ascultat la radio în mașină, acum sînt pe fază la TV, mănînc „pe brațe”: iahnie de fasole cu afumătură și harbujei murați, de băut… cum mă știi – near-beer O’Douls 🙂

 77. cristiangheorghe spune:

  3 minute până la pauză… americanii domină, canadienii atacă doar prin contraatac… Jocul se reia din treimea americană.

 78. cristiangheorghe spune:

  hey, Pata! Poftă mare! delicios meniu! Mai că-mi vine să o pun pe TJ să facă o iahnie mâine… mă mai gândesc 🙂

 79. cristiangheorghe spune:

  e pauză… Acum se dau ultimele indicații. Cum se vor apăra canadienii? Vor ataca în valuri americanii? Ciudat, până acum Crosby e cam invizibil. Se va dezlănțui el în repriza a treia? sperăm că da.

 80. cristiangheorghe spune:

  mai sunt 7 minute… americanii presează dar fără succes. Canadieni nu vor să mai riște în atac, deși îcă un gol allor ar încheia socotelile. Să vedem ce va fi în continuare. Crosby încă lipsește cu desăvârșire…

 81. cristiangheorghe spune:

  mai sunt 3 minute… Crosby ratează singur cu portarul!!! Avea ocazia să se remarce, dar a ratat ca un începător… Cred că va uit afoarte repede turneul ăsta… nu s-a remarcat deloc!

 82. cristiangheorghe spune:

  mai sunt 76 de secunde… time out USA… portarul american e scos de pe gheață, americanii vor forța în 6 oameni p egheață. Pucul se va repune în joc din treimea canadiană. tensiunea e la maxim

 83. cristiangheorghe spune:

  GOL USA! Ce meci… americanii au marcat cu 24.4 secunde înainte de final!!! Zach Parise, tunarul lui New Jersey Devils a egalat! Americanii au riscat și au dus meciul în prelungiri! Tanti Jeni și Miruna se bucură…

 84. Pataphyl spune:

  Yep! Principalu-i să ai răbdare! Multă răbdare! 🙂 🙂 🙂

 85. Pataphyl spune:

  Țucă fetele și din partea mea!…

 86. cristiangheorghe spune:

  Le țuc, le țuc… Pfuaaa.. îți dai seama că oricum sunt de serviciu la spălat vase azi, de Mărțișor… 🙂

 87. cristiangheorghe spune:

  Că am uitat să-ți zic, ora RO e 00:34…

 88. cristiangheorghe spune:

  Au început prelungirile… se joacă deschis, pe contre.

 89. cristiangheorghe spune:

  GOOOOLLLL CANADAAAAA!!!! Crosby, a stat, a sta și a marcat golul de aur pentru CANADAAA!!!! URAAAA!!! Țup, Țup, am înviiiiins! El a creat faza, apoi a pasat, a primit din nou pucul șia înscris printre picioarele lui Miller! Crosby e eroul meciului, după ce nu s-a văzut TOT MECIUL! Canada ia medalia de aur!

 90. Pataphyl spune:

  Felicitări! Team USA chiar a arătat ca o echipă adevărată de-a lungul turneului, ca niciodată la o olimpiadă, dar eram și eu aproape convins că frunza de arțar va cîștiga. Gata cu sporturile astea zgribulite, eu mai am hăt – o lună pînă începe baseball-ul, Go Phillies! 🙂

 91. cristiangheorghe spune:

  da, Team USA a arătat ca o echipă adevărată, indeed, și portarul lor, Ryan Miller merită titlul de MVP al turneului. Canada a sincopat, a schiopătat în anumite meciuri iar finalurile de meci le-a cam fâsâit… dar până la urmă au dovedit că sunt cei mai buni!
  Pataphyl, vom începe un thread nou, curând… mai e puțin și începe playoff-ul măi, măiiii…. Și da, Go, Phillies! 😉 🙂 Salutări de la tanti Jeni și Miruna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: