Cremă de fasole verde. Chec de lămâie

Hai că am făcut ce-am făcut și tot târziu m-am trezit și azi! Tiiiiii.. e deja ora prânzului? Și noi ce mâncăm? Că deja mi-e o foameeee… de nu văd pe unde merg! Ah, dar stați că mă iau după simțul olfactiv că din bucătăria cantinei vine deja un miros… mmmmm…. delicios! Ia să vedem noi ce ne pregătește azi tanti Jeni. Păi ce să pregătească, ceva bun evident! Ceva gustos, ușor și cu muuuuulte vitamine: supă cremă de fasole verde!
Ia să vedem noi ce are tanti Jeni pregătit pe masa de lucru. Așaaaa: 3 morcovei veseli, o rădăcină de pătrunjel, o bucată de țelină, 300 de grame de fasole vede, un cartof, un pahar mare de lapte și diverse legumioare simpatice, cum ar fi, conopidă, praz și dovlecei. Ce gașcă tare! Hai să vedem cum le combină tanti Jeni pe toate astea ca să obțină mirobolanta cremă. Păi, pentru început, dumneaei fierbe legumioarele, tăiate mărunt. Pune acolo și niște sare, așa pentru gust. După ce fierb ele acolo, tanti jeni le strecoară și le pasează, apoi, în zeama rămasă de la fiert, puune fasolea verde și cartoful tăiat în cubulețe mici. După ce s-au fiert și acestea, se pun la loc legumele pasate, se adaugă paharul de lapte și se mai ține totul la fiert pentru încă vreo 10 minute. La final, tanti Jeni adaugă pătrunjel proaspăt și gataaaaa! Crema este la dispoziția dumneavoastră! Mmmmm… ce gustoasă e! Evident, se servește cu crutoanele aferente, crocante și aurii… Un deliciu, dragii mei, un deliciu!
Așaaaa.. ce avem la desert? Ia să vedem… Ah… Mirunica azi vrea să ne răsfețe cu un chec de lămâie…. Super desert, pufos, glazurat, mirobolant… Pe masa ei de lucru se află 200 de grame de zahăr, un praf de sare, 200 de grame de unt, coaja rasă de la o lămâie, patru ouă, 250 de grame de făină, două lingurițe de praf de copt, 50 de militri de lapte, iar pentru glazură a pus separat: 50 de grame de unt, 50 de grame de zahăr pudră și 50 de mililitri de zeamă de lămâie.
Pentru început, Mirunica noastră cea dulce amestecă bine untul cu zahărul, sarea, zahărul vanilat și coaja de lămâie, după care pune pe rând ouăle și omogenizează totul. Apoi, adaugă laptele și omogenizează din nou. În amestecul obținut se toarnă ușor făina, pe urmă zahărul vanilat și se amestecă totul. Buuunnn.. După ce a pus cuptorul la preîncălzit, Miruna unge cu unt o formă de chec și o tapetează cu puțină făină. Toarnă aluatul și pune forma la cuptor pentru vreo 50 de minute la foc mediu. Între timp, ea prepară glazura, punând la fiert untul cu zeama de lămâie și cu zahărul pudră. După ce scoate din cuptor checul, toarnă deasupra glazura și-l lasă la răcit. APoi îl scoate cu grijă din forme și-l lasă taie felii. Mmmmm.. ce bun și pufos e!
Deși cerul e înnourat, m-am așezat pe terasă și abia aștept să savurez meniul de azi. Sper să nu vină ploaia prea curând… Și chiar dacă vine, ce? Ne speriem noi așa ușor? Vă aștept dragii mei și pe voi să gustăm bucatele astea delicioase…. Ah, dar să nu uit! Fiți pe fază, că mâine e joi și avem Guest-Star Day aici la Cantină! Cine va fi oare invitata noastră? Surprizăăăă! Veți afla mâine…… Până atunci… poftă bună, dragi mei!
Anunțuri

2 Responses to Cremă de fasole verde. Chec de lămâie

  1. Pataphyl spune:

    Monumental! Lămîie ziceai? Ador lămîile sub orice formă! Dar ce ne facem frate Gheo cu hockey-ul pă gheață, Tanti Jeni pare a se transforma în statuia tristeții, găsii un moment să scriu că mă uit cu coada ochiului la meciul 7 Montreal la Pinguini, iaca era începutul reprizei a doua, deja 4:0 pentru arțăgoși, pardon arțăroși, acu-i 4:1 deci se prefigurează ceva doliu în cetatea Pittsburgheză și-n cantină. Ceva colivă? 🙂

    Să nu te prind că de-acu-nainte ții cu altcineva decît Flyers! :mrgreen:

  2. cristiangheorghe spune:

    @Pataphyl: cum bine spunea tanti Jeni azi-noapte după meci: ”marile dureri sunt mute…” Ce să facem, frate dacă nu s-a putut? Hai să-i vedem pe Flyers în meciul 7 cu Boston: ținem pumnii!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: