Ruladă

Păi, trebuia să facem și ceva cu carne azi, că ne săreau clienții-n cap. Așa că, tanti Jeni și cu Miruna s-au apucat să taie fâșii din carnea aia de porc din congelator și să o pregătească pentru ruladă cu carne.

Pentru un kil de carne au mai folosit: vreo 250 de grame de ciuperci,  cam 150 grame de ceapă, aproximativ 100 grame de ulei, 100 grame de smântânică, o lingură de făină,  niște verdeață, boia, sare și piper după gust. Carnea se taie în felii subțiri care apoi se condimentează cu sarea și piperul din dotare. Se taie ciupercile, se curăță și se taie ceapa apoi se călesc împreună. Amestecul rezultat se pune pe fiecare felie de carne care apoi se rulează și se pun într-o tavă unsă cu ulei. Băgăm la cuptor, pam-pam, și preparăm sosul. Cum care sos? Păi nu v-am spus de sos? Păi hai să vă zic: boiaua, uleiul, smântâna și făina se amestecă și se face un sos care se toarnă în cuptor peste rulouri. Se mai lasă cam un sfert de oră și gata. Ca și garnitură, avem pregătite legume fierte sau pilaf. Cartofi prăjiți doar la cerere, că pe ăia trebuie să-i fac eu și mi-e lene…

Desert? Păi ce desert vreți, frate? Stați să vedeți ce ne recomandă buna noastră prietenă și clientă Maria: must și miez de nuci. Beton! Și, da, redecorarea continuă, sper să vă placă atunci când va fi gata.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: